Demirtaş'tan Cizre olaylarıyla ilgili şok iddia

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'deki olaylarla ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Demirtaş'tan Cizre olaylarıyla ilgili şok iddia
Demirtaş'tan Cizre olaylarıyla ilgili şok iddia
GİRİŞ 28.12.2014 16:02 GÜNCELLEME 28.12.2014 18:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cizre'deki olay muhtemeldir ki, iki tarafın içine sızma yapmış ve bilinçli bir şekilde çatışma katliam yaratmak isteyen güçlerin tezgahı, oyunudur" dedi.


HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin öldüğü olayın 3'üncü yıldönümünde Gülyazı Köyü'nde düzenlenen anma törenine katıldı

Demirtaş, burada Cizre'de PKK ve Hüdü-Parlılar arasında silahlı çatışmada 3 kişinin öldüğü olayları DHA'ya değerlendirdi.

Ölen 3 kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Demirtaş, şöyle dedi:
 
"Acılarını yürekten paylaştığımı belirtmek istiyorum. Özellikle Cizre'deki olaylar başladığı saatte bazı sosyal medya hesaplarından tahrik eden, iki tarafın gençlerine bir birine karşı kışkırtan yayınlar yapıldığını tespit ettik. Bu sosyal medya hesapları tam olarak kimindir, bunları savcılığa bildirip araştırılmasını isteyeceğiz.Tahmin ediyorum ne Hüda-Par'a nede Kürt gençliğine ait olmayan hesaplardan onlarınmış gibi yayınlar yapan hesaplar fark ettik. O nedenle Cizre'deki mevzunun muhtemeldir ki ,iki taraf içine sızma yapmış ve bilinçli bir şekilde çatışma katliam yaratmak isteyen güçlerin tezgahı oyunudur. Bu oyuna kimsenin düşmemesi, gelmemesi lazım. Sabırlı sağduyulu metanetli davranılırsa bu tür provokasyonları atlatmak kolay olur. Tarafların kullandığı dile mutlaka dikkat etmesi gerekir.Tahrik eden kışkırtan birbirine düşürmeye çalışan kim varsa provokasyonun oradan geldiği bilinmelidir."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • selahattin kırım 9 yıl önce Şikayet Et
    maraş taktiği uygulanacaktı...
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizde başarısızlıgınızı dış güçlere baglayın aynı bizim 90 lar da oldugu gibi...Benim adım hıdır elimden gelen budur demek lazım...Sana hakvermiyor değilim sonuçta kendi içinizde hergün darbe yiyorsunuz kolay değil.
    Cevapla
  • Ciddiyseniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahçelinin gençlerini içeride tuttuğu gibi, siz de tutarsınız...
    Cevapla
  • sidar 9 yıl önce Şikayet Et
    sen ona bizim içimize sızan ajanlar desene hangi akıl mantığa sığarki kocaman bir ilçede bir kaç ev birleşip kocaman ilçeye saldıracak ve kendi canlarının zarar göre bileceğini bile bile yaparlarmı
    Cevapla
  • fBB 9 yıl önce Şikayet Et
    şapşik amerikadan aldıgı emirleri uyguluyor kürtleri birbirine dusuruyor kımsede görmüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti