AK Parti'nin anketinde ilginç sonuç: Yüzde 80

AK Parti'nin yaptırdığı son ankete göre, vatandaşların yüzde 80'i 'Yolsuzluk yok'; yüzde 58'i ise 'Paralel Yapı var' diyor.

AK Parti'nin anketinde ilginç sonuç: Yüzde 80
AK Parti'nin anketinde ilginç sonuç: Yüzde 80
GİRİŞ 09.01.2015 07:06 GÜNCELLEME 09.01.2015 08:17
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

TBMM Soruşturma Komisyonu'nun verdiği karar muhalefet tarafından sert dille eleştirilirken, AK Parti'nin yaptırdığı ankete göre AK Parti seçmeninin yüzde 80'i yolsuzluk iddialarına inanmıyor.

İşte AK Parti'nin yaptırdığı geniş araştırmanın sonuçları:

*AK Parti oyları yüzde 48-50 bandında. Davutoğlu'nun kamuoyundaki beğenilirlik oranı da giderek artıyor.

*AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 80'e yakın bölümü yolsuzluk iddialarına inanmıyor. Yüzde 20 ise "Olabilir" diyor. Yüzde 13'lük bölümü bu iddiaların araştırılmasını istiyor.

*Başka partilere oy veren vatandaşların ise büyük bölümü ise bu iddialara inanıyor ve bakanların Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini düşünüyor.

*Vatandaşların yüzde 58'i, devlet içinde örgütlenmiş bir Paralel Yapı olduğunu düşünüyor ve bunlarla etkin mücadeleyi destekliyor.

*Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların yüzde 85-90'ı süreci destekliyor ve "Türkiye'den ayrılma" fikrine sıcak bakmıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 28
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Yolsuzluk yok Türkiye için Ölesiye çalışmak var.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Memursan söyle musto? Neticede illegal bir şey yapılıyorsa ancak memurlar aracılığıyla yapılabilir. Bu Hükümet zamanında şunu şöyle yap diye kanunsuz emir aldın mı? Ve de bu emri uyguladın mı veya tanık oldun mu? Sanıyorum bu soruların hepsine hayır diyeceksindir. Kendi gözlemlerimi söyleyeyim. Ak Parti Hükümetleri zamanında yolsuzluklar önceki Hükümetlerle kıyaslanmayacak kadar azalmıştır. Hele yapılan işlerle kıyaslarsak oran çok daha düşüktür. Yolsuzluk yollarını Ak Parti Hükümetleri şeffaflıkla, bilgisayarlaşmayla, para hareketlerinin bankalar aracılığıyla yapılmasına zorlayarak zaten kapatmıştır.
    Cevapla
  • musto 9 yıl önce Şikayet Et
    ak partiye oy verenlerin yüzde yirmisi yolsuzluk var diyorsa bu seçim yüzde on oy kaybına uğraya bilir.özellikle alt kademe memurlardan.bunlardan biriside benim.
    Cevapla
  • ben hiç 9 yıl önce Şikayet Et
    bir soruyu okuyup anlamak o soruyu cevaplamanın yarısıdır, soruyu en başından çok yavaş ve dikkatli okuyup biraz matematik yapın
    Cevapla
  • hakkı hakkıdır 9 yıl önce Şikayet Et
    objektif bir anket olmuş ! az bile yazmışlar %99 olması gerekirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?