CHP seçim teması ‘aş, iş ve özgürlük’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında olağanüstü toplanan CHP MYK’da 2015 seçim stratejisi masaya yatırıldı

CHP seçim teması ‘aş, iş ve özgürlük’
CHP seçim teması ‘aş, iş ve özgürlük’
GİRİŞ 26.01.2015 10:00 GÜNCELLEME 26.01.2015 10:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Halka dokunacak sosyal projelere ağırlık verilmesi kararını alındığı MYK’da, seçim stratejisinin “aş, iş, özgürlük” ilkesi üzerine kurulması eğilimi ağırlık kazandı. 4 saat süren toplantıda MYK üyelerinin yanı sıra CHP Lideri’nin baş danışmanları da hazır bulundu.

Toplantıda seçim bildirgesinin 4 ana başlık üzerinde kurulması fikri ağırlık kazandı. Bu başlıklar şöyle sıralanıyor:

1- AİLE SİGORTASI GENİŞLEYECEK CHP’nin bir önceki seçimlerde ana silahı olarak öne çıkan aile sigortasının 2015 seçimlerinde de sosyal yardımları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kullanılması kararı alındı. Bu çerçevede TOKİ’nin dar gelirli vatandaşlara çok ucuz konut üretmesi, dar gelirli vatandaşlardan birçok alanda vergi alınmaması, kömür yerine doğalgaz yardımı yapılması gibi seçenekler masaya yatırıldı.

2- İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEK PROJELER Seçim bildirgesinde öne çıkan ikinci başlığı “işsizliği önleyecek projelere ağırlık verilmesi” oluşturdu. Ayrıca madenciler, emekliler, engelliler, üniversite öğrencileri ve mezunlarının sorunları ve çözüm önerileri de bildirgede yer bulacak.

3- ÖZGÜRLÜK CHP İLE GELECEK CHP’de seçim bildirgesi için ana omurgalarından birisini ise ‘yaşamın her alanında özgürlük’ oluşturacak. Bu çerçevede iş yaşamından eğitim yaşamına, Kürt sorunundan azınlıkların yaşandığı sorunlara, hemen her konuda özgürlük ve demokrasi vurgusuna dikkat çekilecek.

4- YOLSUZLUK VE ŞEFFAF YÖNETİM Seçim bildirgesinin dördüncü ana omurgasını yolsuzluklarla mücadele ve şeffaf yönetim oluşturacak. CHP, milletvekili aday adaylarının tümüne etik sözleşme imzalatacak. Ayrıca iktidara gelinmesi durumunda yolsuzluklarla mücadele konusunda atılacak adımlar sıralanacak.

NİSAN AYINDA AÇIKLANACAK

Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda, seçim bildirgesine alınacak konuların başlıkları belirlenecek. CHP seçim bildirgesinin nisan ayının ilk haftasında açıklanması planlanıyor

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 11
  • akp li 9 yıl önce Şikayet Et
    ilk başta sizin seçim temanız yanlış iş olmadan aş nasıl olacak
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    La yawrum CHP. Sen hep bundan kaybediyorsunuz. Yaw memlekette as is özgürlük sorunu mu kaldi. Sen yunanistandan mi yasiyosun. Adam kamyon şoförü bulamiyor. Vietnamdan isçi getirecek. Sen ne diyorsun. Yarin akparti secim bildirgesini yayınlar oturursun sapa. Bak ben birkaç tahmin yapayim. Havaalanı ve köprü tamamlanacak. Kanal İstanbulin insasi başlayacak. Yerli araba üretilecek uzay sanayii geliştirilecek. Nükleer santraller faaliyete geçecek. Kişi Bask milli geli yüzde 25 artacak vs. Bak akpaerti buna benzer projelerle gelir sönük kalirsin. Gerçi sen benim bu saydiklarimin hepsine karsisin değilim oda var. Ağaç herşeyden önemlidir. Ağaç olmasa odunu nereden bulacaz değilimi.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    aş,iş özgürlük yok iki anahtar siyaseti biteli çok oldu biri hatırlatsa iyi olur.
    Cevapla
  • Hüseyin Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyaseti bıraktım diye Nisan 1 şakası yapacak herhalde...
    Cevapla
  • Mehmet Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    1 Nisan Şakaları(yalanları) ile seçim vaadinde bulunacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!