Kılıçdaroğlu ''Haziran Hareketi''ne sıcak baktı

Yaklaşan seçimler öncesinde arayış içerisinde olan CHP Birleşik Haziran Hareketi'nden bir kaç isimi milletvekili adayı yapabilir.

Kılıçdaroğlu ''Haziran Hareketi''ne sıcak baktı
Kılıçdaroğlu ''Haziran Hareketi''ne sıcak baktı
GİRİŞ 31.01.2015 08:28 GÜNCELLEME 31.01.2015 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık iki hafta önce sürpriz bir biçimde ÖDP Eşgenel Başkanı Alper Taş ile bir araya geldiği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre bir saat süren görüşmede seçim ittifakı konusu hiç gündeme gelmedi, ancak Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş’ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi (BHH) temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre yaklaşık bir saat süren görüşmede Taş, bileşeni oldukları Birleşik Haziran Hareketi hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Görüşmede Taş, CHP’nin Cumhuriyeti kuran parti olarak tarihi bir sorumluluğu olduğu, Kürt hareketini de kapsayan bir seçim ittifakının gerçekleştirilebilir olduğunu iletti. Taş’ın, “CHP; AKP ile zorunlu müzakereye mecbur olan Kürt hareketini, Kürtler ve Türklerin bir arada yaşadığı bir cumhuriyet modeli ile kazanmak zorundadır” önerisini ilettiği Kılıçdaroğlu’na, “CHP, özellikle Kürt sorununda daha cesur, daha ilerici bir siyaset izlemek zorundadır” düşüncesini paylaştığı öğrenildi.
 
Alınan bilgilere göre görüşmede ittifak konusu gündeme gelmese de, Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş’ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı. CHP kulislerinde iki ya da üç BHH temsilcisinin seçilebilir sıralardan kontenjan kullanılarak vekil adayı yapılacağı konuşuluyor.

YORUMLAR 2
  • AHMET TOKKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunların neyi var neyi yok hepsi birleşse bile Akparti karşısında yine bozguna uğrayacaklardır.Halkımız artık bu güzellikleri bize sunan hükümetimizi başından indirmez.
    Cevapla
  • NURİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Kırk yıllık kani olmaz yani.Zihniyeti değiştirecen yoksa alacağın oy belli %24.15.Siz hala baş örtülüleri kucaklamaya başlamadınızmı? Seçimden sonra yırtarsınız.Çünkü zihniyetiniz öyle?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı