Turan: Türkiye'nin kaderini değiştirdiler!

Ak Parti Milletvekili Bülent Turan, imam hatiplilere konuştu: "Benden ne olur demeyin, Türkiye’nin kaderini birkaç imam hatipli değiştirdi"

Turan: Türkiye'nin kaderini değiştirdiler!
Turan: Türkiye'nin kaderini değiştirdiler!
GİRİŞ 01.02.2015 09:58 GÜNCELLEME 01.02.2015 09:58

Ak Parti İstanbul milletvekili Bülent Turan, Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Lisesi konferans salonunda İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konuştu.

Önder İHL Mensupları ve Mezunları Derneği'nin organize ettiği Sömestr kampında, Türkiye'nin farklı İHL'nden kampa katılan liseli gençlerin büyük bir ilgiyle dinlediği Bülent Turan, İHL'li yıllarını da anlattığı konuşmasında şunları söyledi:

”Bir partinin gençlik kolundayız. İmsakiye bastıracağız. 2002 aralık ayında, imsakiye bastırırken bile hukuki görüş aldık. Parti kapatılır mı diye? Suç mu değil mi diye? Ama o günler geride kaldı. Özellikle anayasa değişikliğinden sonra artık başka bir türkiye var. Şimdi artık bir basamak daha atlamanın, bir sınıf daha atlamanın zamanıdır. Türkiye başarmak zorunda. Eğer biz hep birlikte Türkiye’yi yükseltmeyeceksek, bu kavganın, bu zamanın, bu kadar geçmiş hatıranın bir kıymeti olmaz. Tabiki sürekli bahar olacak, sürekli yaz olacak diye bir şey yok. Gün gelir kışa döneriz, gün gelir sonbahara döneriz. Bizim ahlakımız sonbahara da razı olmayı, kışa da razı olmayı gerektirir. Biz fırsatçı insanlar değiliz. Hep iyi olacak diye bir derdimiz yok. Kış olsa da 28 şubat olsa da yolumuzdan dönmeyiz. Aynı anlayışla yolumuza devam ederiz. Özgüvenli olun. Benden ne olur demeyin, Türkiye’nin kaderini birkaç imam hatipli değiştirdi. Biz buraya kadar getirdik, Gerisi sizin işiniz.”

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Turan, imam hatipli gençlerin yeşil ve çevre konularına herkesten daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, gençlerden ailenin ve yaşadıkları mahallenin dertleriyle dertlenmelerini istedi.

Gençlerin çokça kitap okumaları ve mutlaka dil öğrenmeleri gerektiğini belirten Turan: “Ne yaparsanız yapın, eğitiminizle birlikte en az bir dil öğrenmeyi başarın!” dedi.

Gençlerin birbiriyle dayanışma halinde olmaları gerektiğini, kurdukları arkadaşlıkların hayat boyu kendilerine güç vereceğini söyleyen Turan, “Everest olmak istiyorsanız Himalaya’lara dayanacaksınız” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir