MHP Başkanlık'tan geri adım attı

MHP'nin daha önce savunduğu Başkanlık sistemi seçim bildirgesinde olmayacak. MHP iktidar olursa Beştepe'deki Sarayı müze yapacak.

MHP Başkanlık'tan geri adım attı
MHP Başkanlık'tan geri adım attı
GİRİŞ 01.02.2015 23:31 GÜNCELLEME 02.02.2015 17:46
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Seçim renkleri turkuvaz ve kırmızı olarak seçildi

MHP'nin 7 Haziran Genel Seçimlerinde seçmenin onayına sunacağı Seçim Bildirgesi hazırlanıyor. Büyük oranda tamamlanan bildirgeye başkanlık sistemi tartışmaları da girdi. Geçmişte başkanlık sistemine sıcak bakan MHP, bu defa "parlamenter sistemle devam" diyecek. 3 ayrı komisyonun yaptığı çalışma ile hazırlanan taslak bildirge, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin onayından sonra basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. 

BAŞKANLIK'TA GERİ ADIM

Havuz sistemi şeklinde çalışılan bildirgede üniversitelere ilişkin düzenlemelerden, bilişim vadileri kurulmasına kadar geniş bir yelpazede vaatler bulunuyor. Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğinin ön planda tutulduğu bildirgede, tek meclisli parlamenter sistemin devamı öngörülüyor. Başkanlık sistemi tartışmalarına yanıt verilen seçim bildirgesinde, partinin geçmişte savunmasına rağmen bugün üniter yapının korunması için parlamenter sistemin devamının faydalı olacağı ifade ediliyor. MHP, "Parlamenter sisteme devam" diyecek. 

BEŞTEPE MÜZE OLACAK

CHP gibi yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren MHP, seçimleri kazanıp iktidar olmaları halinde, sarayı müzeye çevireceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu da daha önce 'İktidar olursak orayı ODTÜ'ye vereceğiz' demişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 107
  • ali cesur 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ya bir defada kendi aklınla bir yerlere git. Takıldın klavuzunun peşine..
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    İyiki bahçeli klıçıkdaroğlu muhalefettirler yoksa akparti nasıl iktidar olurdu bunların sayesinde basiretsiz projesiz vizyonsuz millete güven verme 0000000-0 devam edin iyiki varsınız adam gibi bir muhalefet olsa ak partiden daha vizyonlu daha atak örneği dese ilk işim bütün illere hızlı tren gütürmek evsiz topraksızlara devlette ait arazileri bedeva verecem asgari üzret evlilere en az 1500 endüşük memur 3000 bin en yüksek devlet memuru maaşı 5 bini geçmeyecek vekil dahil ak parti barajı bile açmaz vb.
    Cevapla
  • öz 9 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum bahceli o muzede ne sergileyecek.
    Cevapla
  • Hayrullah Karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    MHPnin müze projesine katılıyorum. MHP 2550 yılında iktidara geldiğinde 500 yıllık binayı elbette müze yapmak en iyisi.
    Cevapla
  • Halirbam 9 yıl önce Şikayet Et
    insan atarda bu kadar atmaz yahu ... kilicdaroglu hic degilse ODTÜye verip universite yapacagiz demis ... MHP orayi kütüphane yapsa kim gidecek oraya ... millet sehir icindeki kütüphaneye zor gidiyor :-) kitaplari bekleyen 3-5 bekci koyarsiniz, bol bol fatura ödetirsiniz... sonra hazine parasi nereye gitti yaw dersiniz :-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!