AK Parti yönetiminde Keldani üye de var

AK Parti'nin Diyarbakır'da yeni oluşturulan il yönetiminde Keldani bir üye de bulunuyor.

AK Parti yönetiminde Keldani üye de var
AK Parti yönetiminde Keldani üye de var
GİRİŞ 03.02.2015 13:31 GÜNCELLEME 03.02.2015 15:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı 25 Ocak'ta gerçekleştirilen AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresinde belirlenen yeni yönetimde üniversite öğrencisi Keldani Emel Karadayı da yer aldı.

- "Bir Keldani olarak burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum"

Karadayı AA muhabirine, AK Parti'de yenilikçi ve değişimci bir parti olduğu için görev almak istediğini söyledi.

"Bir Keldani Hristiyan olarak kendimi AK Parti'de ifade etmek istiyorum. AK Parti bana bu fırsatı verdi. Bu partide bulunmamın nedeni yeni Türkiye hedefidir" ifadelerini kullanan Karadayı, şunları kaydetti:

"Bize inanç özgürlüğü verildi. Keldanice, Süryanice öğrenebiliyor, dilimizi özgürce konuşabiliyoruz. Bir Keldani olarak burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Geçen ay başbakanımızın ruhani liderlerimizle yemek yemesi bizi çok onurlandırdı. Ayrıca Yeşilköy'de kilise ve anaokulu inşa edilmesi de bize büyük mutluluk verdi.''

"Bu yeni Türkiye fotoğrafıdır"

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar da il yönetiminde bir ilke imza atarak, toplumun farklı kesimlerinden kişileri bir araya getirdiklerini söyledi.

"Bu yeni Türkiye fotoğrafıdır. Yeni üyemizle İslamafobinin arttığı bir dönemde Diyarbakır'dan dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermiş olduk" diyen Akar, "Toplumun bütün bileşenleri yeni Türkiye'de kendi kimlik ve inançlarıyla eşit ve özgür yurttaş olarak yaşayacaklarının inancını taşıyorlar. Biz de memnuniyetle toplumun farklı kesimlerinden Diyarbakır gerçeğini yansıtan insanları AK Parti bünyesine kattık" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 2
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp dışında hiç bir parti sadece biz ben demiyor zaten onların iktidarında sadece kendi yandaşını zengin ettiğinden anlayabiliriz
    Cevapla
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    HDP yi de ekle...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum