Erdoğan'ı Fidan konusunda Davutoğlu ikna etmiş

Hakan Fidan'ın MİT'in başında göreve devam etmesinden yana olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Başbakan Davutoğlu'nun ikna ettiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ı Fidan konusunda Davutoğlu ikna etmiş
Erdoğan'ı Fidan konusunda Davutoğlu ikna etmiş
GİRİŞ 08.02.2015 08:09 GÜNCELLEME 08.02.2015 08:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Hakan bana siyasette lazım" sözleriyle ikna ettiği öğrenildi.

Erdoğan, MİT'in stratejik konumu nedeniyle başarılı müsteşarının bir süre daha görevinin başında kalmasını istiyordu. Ancak ikili görüşmede Fidan için ısrar eden Davutoğlu'na, "Eğer Hakan Fidan'ın siyasette olmasını çok istiyorsan kararı sen ver" diyerek son sözü Başbakan'a bıraktı.

İlk kurduğu hükümette de Hakan Fidan'ı kabineye almayı planlayan ancak Erdoğan'ın ricası üzerine bundan vazgeçen Davutoğlu, ikinci ısrarında sonuç aldı ve "Aday olabilirsin" bilgisi önceki gün öğle saatlerinde Fidan'a iletildi.

6 Şubat'ı 7 Şubat'a bağlayan cuma akşamı ise Fidan'la görüşen Davutoğlu, ona, "Sen bize siyasette lazımsın" diyerek istifasını sunmasını istedi. (Vatan)

YORUMLAR 6
  • Bilge Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın. Mit in başına geçecek çok Hakan Fidanlar var, önemli olan iktidarın güçlü olması
    Cevapla
  • ard dra 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah kararinizda isabet olmasini saglasin insallah, ulkemize ve tum Islam alemine hayirli sonuclar olusturur insallah
    Cevapla
  • ERTUGRUL 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok doğru bir karar degil. Hakan Fidan'ın en az bir dönem daha MİT in basında kalması gerekiyordu. Bence erken bir karar Türkiye'de ve bilhassa Ortadoğu'da çok önemli olaylar olurken. Inşallah yerine güvenilir ve kapasiteli bir adam yetiştirmiştir.
    Cevapla
  • selami 9 yıl önce Şikayet Et
    Katiliyorum, yerine gecirilecek iyi bir eleman yetistirilmeden istifa ettirildiyse memlekete de kendine de yazik etmistir.o makam basbakanlik kadar onemli bir makamdir, basbakanin gozu ve kulagidir. Insaallah basbakan kendini korve sagir etmemistir.
    Cevapla
  • Vehbi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bencede en doğrusu buydu!! Tam yerinde bir isabet.Ama bir şartla olmalıdır oda Dışişleri bakanı olmak kaydıyla...Benim düşüncem bu
    Cevapla
  • e.f 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında çok doğru bir karar bir yıl önce kararlaştırılmıştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...