'Size Devlet sözü, başlarına yıkacağım'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Hedefinde yine Erdoğan ve iktidar vardı.

'Size Devlet sözü, başlarına yıkacağım'
'Size Devlet sözü, başlarına yıkacağım'
GİRİŞ 10.02.2015 12:08 GÜNCELLEME 10.02.2015 12:09
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:  

Konuşmamın başında şu açık gerçeğe temas etmek isterim ki, demokrasi ve ekonomi birleşik kaplar gibidir. Demokrasinin yara aldığı demokratik kültürün yozlaştığı bir ülkede ekonominin güvencede kalması akla ve bilime aykırıdır. Toplumsal güven sarsılıyor, gelecekle ilgili beklentiler bozuluyorsa elbette ekonomi bundan olumsuz şekilde etkilenecektir. 

ELİNE KİMSE SU DÖKEMEYECEKTİR

Yandaşlarına iş bulmayı marifet görüyorsa hakkı vardır, bu alanda eline kimse su dökemeyecektir. Eşe dosta akrabaya ballı ve bol kazançlı iş kapılarını açmayla övünüyorsa, bu konuda ustalık belgesi alacak seviyelere gelmiştir. Ancak hiçbir torpili hatırlı tanıdığı olmayan, arkası bulunmayan masum insanlarımız işsizlik zulmüyle mücadele etmektedir. Sınav yolsuzluğu yapan çeteler kardeşlerimizin hakkını gasp etmektedir. Bir yanda Erzurumlu yoksul Mehmet bir işe girmek yuva kurmak için gece gündüz çalışırken, diğer yanda yan gelip yatan asalak ve tembel yandaşlar kolaylıkla işe yerleştirilmektedir.

BAŞBAKANIN VİCDANINI TÖRPÜLEMİŞTİR

17-25 Aralık lobisi Başbakanın vicdanını törpülemiştir. Bu yüzden Davutoğlu’nun şuur kapakları kapanmıştır. Buna rağmen Davutoğlu bizimle mahcup olacağı altından kalkmayacağı polemiklere girmeye yeltenmektedir. Davutoğlu, şahsımın piramitler elipsler çizdiğini geçtiğimiz hafta söylemiş, biraz da paralelle ilgilenmemi tavsiye etmiştir. Bize tavsiye vermeye akıl öğretmeye kalkan cüret eden Davutoğlu’na diyorum ki, aritmetikle uğraşan asıl sen ve çevrendir. Biz küp yapıp içini haram lokmayla doldurmadık. Allah’a şükür etrafımızda ne yamuk ne de ahlaksızlıkla yamulan namert gördük. Yanımızda ne ihanetten dört köşeye dönmüş millet hasımları, ne de kalbi silindire çevrilmiş şeref fukaraları bulduk. Siz kendinize bakın, kendi çukurunuzda birbirinizle uğraşın. 12 yıl boyunca paraleli çizen siz, doğrudan sapan siz, 17-25 aralık çemberine sığan siz, Oslo’da ihanet karesine giren siz, Türkiye’ye BOP prizmasından bakan yine sizsiniz. Sayın Davutoğlu sen git de saraydaki abin gelsin. Karşımıza 17-25 Erdoğan çıksın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merkez bankasına dönük eleştirileri dövizin tansiyonunu yükseltmiştir. Öyle ki Erdoğan konuştukça döviz tırmanmış, dövizin ateşi artmıştır. Enflasyona göre faizin ayarlanamayacağını söyleyen Erdoğan ekonomiyi zora sokmaktadır. “Kendine çeki düzen ver, dalga mı geçiyorsun mesajdan nasibini almamış” sözleriyle güvensizliği tetiklemiştir. Bir ay bile dolmadan Türk lirasındaki değer kaybı yüzde 10’u bulmuştur. Bütün oklar gizli devalüasyonu göstermektedir. Faiz enflasyon arasında kurduğu sakat mantık ilişkisi insanımıza fatura edilmektedir.

ORTADA VAHİM BİR YANLIŞ VARDIR
Erdoğan’ın düzenlediği basın toplantısında doların alçalması yükselmesi bu süreci değerlendirmek bana ait bir şey değil demesi tamamen sorumsuzluk örneğidir. Merkez bankasına saldıran, faizin aşağı çekilmesini dayatan, piyasaları endişelendiren Erdoğan, döviz pahalılaşmasında bir numaralı suçlusudur. merkez bankası yönetemiyorsa hesabını verecektir diyen Erdoğan sanki sütten çıkmış ak kaşıktır. Ortada vahim bir yanlış vardır. Çıkan dövizin hesabını önce Erdoğan vermelidir.

Madem ekonominin temel kaideleri görmezden gelinmektedir, o zaman Erdoğan merkez bankası kanununda değişiklik yaparak faizle istediği gibi oynayabilecektir. Yürekleri yetiyorsa bir kanun değişikliği yaparak faize son darbeyi indirebileceklerdir. Fakat bu oluyorken vatandaşlarımızın aşırı borçlanmasını hesaba katmak, düşen faizden artacak olan döviz fiyatının nerede duracağını iyi kestirmek lazımdır. Cari açık büyüyebilecek, buna bağlı olarak enflasyon yukarıya tırmanacaktır. Çoktandır merkez bankası en iyi seçeneği belirlemek durumundadır. 

KANUNSUZ ŞEKİLDE EL KOYDURMUŞTUR
Bugün Erdoğan yüzünden döviz artmakta ve memurumuz kaybetmektedir. Maaşları erimektedir, işçilerimiz kaybetmektedir. Kıdem tazminatı reel olarak azalmaktadır. Esnafımızın uykuları kaçmaktadır. Şirketlerin bilançoları bozulmaktadır. Bize göre Recep Tayyip Erdoğan suç işlemiş, ekonomik tetikçilerin eline koz vermiştir. Türkiye ekonomisi imdat çağrısı vermekte, rüşvet ve yolsuzluk faillerinin emellerine mahkum edilmektedir. Erdoğan paralel diyerek, ‘zaten battı’ diyerek malum bir bankanın yönetimine kanunsuz şekilde el koydurmuştur. 

ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMAKTADIR

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı makamının vicdanı hukuki varlığına aykırı davranması cevapsız bırakılmayacaktır. Anayasa’nın 104’üncü maddesinde ifade edildiği gibi, cumhurbaşkanı Türk milletinin birliğini temsil etmektedir. Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli çalışmasını gözetmekte cumhurbaşkanına ait bir görevdir. Latin Amerika ülkelerinde turist gibi gezen Erdoğan devletin ve milletin birliğini temsil etmekten uzaktadır. Hukuka suikast düzenlemektedir. Erdoğan başkan olabilmek amacıyla AKP’ye oy istemekte 400 milletvekilinin düşünü kurmaktadır. Türkiye için gelecek için başkanlık sistemini istiyorum sözleriyle gerçek niyetini saklamaktadır. Hükümet sözcüsünün “yüzde 50 oy alıyoruz fakat diğer yüzde 50’de nefret seziyorum.” Sözleri aslında Erdoğan’a örtülü bir suçlamadır. Türkiye’nin başına böyle bir cumhurbaşkanı gelmemiştir. Alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağım diyerek yetki alanları geçen Erdoğan Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaktadır. Gelmiş geçmiş hangi cumhurbaşkanı bu kadar frensiz kontrolsüz kuralsız hareket etmiştir. Birliği temsil etmekle görevli bir cumhurbaşkanı bir parti adına ne zaman oy istemiştir? 

Anayasanın yüzüncü maddesinde yazılı olan yemini okuması yazması olan herkes bilmektedir. Biz okuyunca tarafsızlık üzerine edilen şeref ve namus yeminini görüyoruz. Peki Erdoğan okuyunca neyi çıkarıyor, neyi anlıyor. Erdoğan tarafım demekle milletin etrafında durduğunu söylemektedir. AKP’ye oy istemekle tarafsızlık adamlık ve demokratik olgunluk nasıl bağdaşacaktır? Erdoğan davet ediliyorum gitmeyecek miyim diye sormaktadır, biz de diyoruz ki gitsen de propaganda yapmayacaksın. Sorumluluklarına leke sürmeyecek, sürdürmeyecektir. Eğer ki ısrarla AKP lehine konuşmalarını sürdürürsen bilesin ki nefesimiz 17-25’ten kararmış kalın ensenden ayrılmayacaktır.

NE YAZIK Kİ SON 13 YILA YAKIN TESLİMİYETÇİ...

Öteden beri Erdoğan’ın palazlandığı ideolojik mühit cumhuriyetin temelleriyle ters düşmektedir. 8-9 Şubat 1969’dan beri sürdürdüğümüz mücadelemizde hep doğruları söyledik. Hep milli olduk. 46 yıl önce milliyetçilik yalnızca bir aydın hareketi olmaktan çıkmış, hem siyasallaşmış hemde toplumun en ücra köşelerine dokunmuştur. Biz 46 yıldır milli devleti savunduk. Ne yazık ki son 13 yıla yakın teslimiyetçi korkak bir iktidar ülkemizi heba etmiştir.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

İç güvenlik paketiyle ilgili kanun tasarısının görüşülmesi AKP tarafından ertelenmiştir. Dileğim bu tasarının meclis gündemine hiç getirilmemesidir. İç güvenlik paketinin polis devletini tesis edeceği, can ve mal güvenliğini sakatlayacağı kuşkusuzdur. AKP’nin maksadı Molotof atanları maske takanları cezalandırmak değildir. Mesele buysa güvenlik görevlilerin elini tutan yoktur. Teröristler önüne gelene şiddet uygulamaktadır. AKP korku devletinin yasal kılıfını hazırlamaktadır. AKP demokratik tepkileri bastırmaya çalışmaktadır. MHP, esastan itiraz etmektedir. Başbakan, adımın devlet olduğunu ama devlete sahip çıkmadığımı, neden vandallarla tenkit  ettiğimi sormuştur.

DAVUTOĞLU'NA DEVLET CEVABI

Davutoğlu için atış serbesttir. Mikrofon müsaittir. Davutoğlu bilmiyorsan sana öğreteyim, adım devlet olduğu kadar milletime sahip çıkarım ve milletime toz kondurmam. Biz devlet başak kuzgun leşe diyorken, türk devletinin izzetini savunurken acaba sen neredeydin? Vandallarla işbirlikçilerle hainlerle düşüp kalkan sensin ve hükümetindir. Başbakan hatırlarsan 13 ocak 2015’te şöyle söylemiştin “Paris’te bulunduğumuzda Avrupalı olarak, semerkand’da hoca Ahmet yesevi gibi konuşuruz, saraybosna’da evladı fatihan gibi konuşuruz” İtiraf ediniz, imralı’da cani başıyla konuşurken bölücü mü oldunuz? Kandil’de PKK’yla aynı masayı paylaşırken terörist mi kesildiniz? Biz her yerde konuştuğumuz gibi olur, olduğumuz gibi konuşuruz. Müslüman Türk olarak aleme sesleniriz. Sayın Davutoğlu sana ve zihniyetine farklı farklı konuşma konusunda başarılar dilerim, yüzünüzün de kızarmayacağını biliyorum. Bu ülkeyi sizlere bırakmayacağız. Tezgahlarınızı senaryolarınızı inşallah başınıza yıkacağız. Bu da size Devlet sözü olsun. 

YORUMLAR 53
  • Tarhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Işiniz yakmak yikmak birgünde ağzınızdan hayırlı bir söz çıksın yahu,insanı germekten başka bir şey bilmezmisiniz siz yahu Çıkın birgünde bu hükümet şunu yaptı şayet iktidar olursak bizde bunu daha ileriye götürecek şu projelerimiz Şu vizyonumuz var deyin vatandaşın oylarına talipseniz.
    Cevapla
  • taybaran 9 yıl önce Şikayet Et
    Yillarca bu laflarla nice insanlari peslerine takip olmelerine sebeb oldular.ama kendi killarina dahi zarar gelmedi.onlar mezarda devlet bahceli de yeni olecek gencler, insanlar arayisinda.zurriyeti olmayan adamdan ne beklenir.evlenmemis ne anlar aileden,evlattan sevgiden.
    Cevapla
  • ibo 9 yıl önce Şikayet Et
    Eski kurtlara kurban oluyum.bunlar çakallarla sırtlanlar la herkesle dost oldular.AKP hariç tabiki ne olduğunu cevabi halk veriyo konussun dursunlar icraat yok.boş.
    Cevapla
  • ibo 9 yıl önce Şikayet Et
    Yikana kadar ülkemize bir hizmet uretin arkadaş bu millet artik sizin gibi dusunmuyo düzgün konusunda sizlere oy veren insanları da kaybetmeyin düşün milletin yakasından yada kendinize çeki düzen verin arkadaş ayıp yav ayıp
    Cevapla
  • cem can 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence he he deyin geçin madem asacan kesecen desene iktidar olamazsam bana müsade hadi yemiyo demi.Valla bende apoyu asacam kesecem esadı biçecem netanyahuyu gömecem obamayı öpecem cem cem cem bence sayın bahçeli sen bu işleri geçecen beyaz şova gidicen orda candan erçetenle düet yapıcen hade
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!