İşte Özhaseki'nin yerine gelen isim

Vekil adayı Özhaseki'nin istifasıyla boşalan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik seçildi.

İşte Özhaseki'nin yerine gelen isim
İşte Özhaseki'nin yerine gelen isim
GİRİŞ 15.02.2015 16:54 GÜNCELLEME 15.02.2015 17:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bekir Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına 69 üyeden 68'i katıldı. Seçimde, merkez Kocasinan ilçesinin AK Parti'li belediye başkanı Mustafa Çelik 48, Pınarbaşı ilçesinin MHP'li belediye başkanı Dursun Ataş ise 19 oy aldı; bir oy ise boş çıktı.

"Daha da yükseğe taşıyacağız"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Çelik, yaptığı konuşmada, Mehmet Özhaseki'den devralacağı hizmet bayrağını hep birlikte el ele, gönül gönüle çok daha yükseğe taşımaya çalışacaklarından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirtti.

Hedeflerinin Kayseri'yi her alanda daha da büyütmek olduğunu vurgulayan Çelik, dikey değil, yatay gelişim sağlayarak, insanları doğduğu topraklarda doyurmanın, ilçe ve köyleri de kent merkezindeki standartlarla daha yaşanabilir hale getirmenin ana hedefleri arasında olduğunu anlattı.

Çelik, boş duran değil, koşturan belediye başkanı olacağını dile getirerek, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğine ve kendisi için değil, kenti için çalışacağına söz verdiğini sözlerine ekledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 52, MHP'nin 16, CHP'nin 1 üyesi bulunuyor.

Devir teslim töreni

Seçimlerin ardından başkanlık makamında devir teslim töreni düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve milletvekilleri de katıldı.

Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, 21 yıl önce devraldığı bayrağı bugüne kadar alnının akıyla taşıdığını söyledi.

İyi işler yapmaya çalıştığını, Kayseri'ye, Türkiye'ye hizmet etmeye gayret ettiğini, insanların gönüllerini kazanmaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, "Rabbim de bana bugün bu görevi şerefle, onurla devretmeyi nasip etti. Gözüm arkada değil. Bir kardeşime, güvendiğim birisine teslim ediyorum. Helala harama sonuna kadar riayet edecek birisine teslim ediyorum, bu bayrağı alıp daha iyi yerlere taşıyacak birisine teslim ediyorum. Onun için buradan mutlu ayrılıyorum" diye konuştu.

Mustafa Çelik de çok mutlu bir gün olduğunu belirterek, "İnsanların görevi devrederken başı dik, mutlu, huzurlu, gönül rahatlığıyla devretmesi hepimiz açısından önemli. Rabbim bize de nöbetimiz bittiğinde böyle başı dik, huzur içinde ayrılmayı nasip etsin diye dua ediyorum" dedi.

Bakan Yıldız da Çelik'i kutlayarak, meclis üyelerine tercihlerinden dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Mustafa Çelik, Özhaseki'ye çeşitli hediyeler verdi.

Mustafa Çelik'in özgeçmişi

Kayseri'de 1961 yılında doğan Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu.

AK Parti Kayseri Teşkilatı'nın kuruluşunda aktif görev üstlenen Çelik, 2001-2004 yıllarında Kocasinan'da kurucu ilçe başkanlığı, 2005-2009 yıllarında teşkilatlanmadan sorumlu il başkan yardımcılığı ve sonrasında da bir süre disiplin kurulu başkanlığı yaptı.

Kocasinan ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevlerinde bulunan Çelik, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilmişti.

Çelik, evli ve 4 çocuk babası.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • ulu hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Menduh bey gibi paralelci birinin gelmesinden ise kocasinan'a 9 ay gibi bir sürede vizyon belirleyip hizmet eden birisi kendisini 20 yıldır belediyecilikle ispatlamıştır. Kocasinan da mahalle evleri cami temizleme ekipleri yeni yapıda kaldırım ve yol çalışmaları yamur kar olmasına rağmen cadır içinde çalışan bir ekip
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül ekibi kola koşa Cemaatle kol kola geliyor yazık oluyor AKP ye yakında Cemaate teslim edilir bu parti
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    mustafa baskan kayserinin en becerikli ve calışkan ilçe başkanıydı. bilmeyenler kocasinan belediyesinde 10 ayda altına imza attığı buyuk projeleri araştırabilir. Allah yolnu açık etsin inş başkanım. ha bu arada mustafa çelik ne abdulah gulun nede haseki başkanın teyzesinin oğlu değildir.
    Cevapla
  • vay be 9 yıl önce Şikayet Et
    kayserinin yillileri başımızda olduğu müddetçe bütün araziler yandaşlarına parsellenmeye devam eder bu iş böyle devam eder gider
    Cevapla
  • Yazık oldu 9 yıl önce Şikayet Et
    Keşke daha tecrübeli biri gelSeydi daha dünkü adam bekir yıldız varken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!