İbrahim Derici AK Parti'den adaylığını açıkladı

AK Parti’nin kuruluşundan beri partide çeşitli kademelerinde görev yapan işadamı İbrahim Derici, İzmir’den milletvekili aday adayı oldu.

 İbrahim Derici AK Parti'den adaylığını açıkladı
İbrahim Derici AK Parti'den adaylığını açıkladı
GİRİŞ 23.02.2015 07:22 GÜNCELLEME 23.02.2015 07:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Önümüzdeki seçimlerin hayati öneme sahip olduğunu belirten Derici, “Seçilecek vekillere büyük görev düşüyor. Bir tane bile fire verme lüksümüz yok” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda aday adaylığını açıklayan İbrahim Derici, 1977’den beri siyasetin içinde ve AK Parti’nin de kuruluşundan bu yana partide olduğunu belirterek, “7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye için bir dönüm noktası olacak.  Yeni dönemde seçilecek milletvekillerinin ‘tuzluk’ olmaması lazım. Bir tane bile fire verme lüksümüz yok” dedi.

HİZMET İÇİN ADAYIM

Yeni milletvekillerinin, AK Parti felsefesini özümsemiş, kurucu başkanının izinde, güçlü bir ekibin etrafında kenetlenmiş olarak Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi konularında önemli işlere imza atacağını düşündüğünü söyleyen Derici, “Ben de bu seçimlerde, Yeni Türkiye yolunda AK Parti’nin tüm değerlerini özümsemiş ve davamızın temel esaslarını hayat boyu değişmez prensipler olarak benimsemiş bir kişi olarak, gerek İzmir’e gerekse tüm ülkemize hizmet adına göreve talip oldum” dedi.

‘İZMİR HİZMET BEKLİYOR’

İzmir’de yapılacak çok hizmet olduğunu, kentin hizmet beklediğini dile getiren İbrahim Derici, “Arkadaşlarımız bugüne kadar ellerinden geleni yaptılar. Ancak iktidarın İzmir’e bugüne kadar yaptığı hizmetleri katlayarak devam ettirmek gerekiyor. Başbakanımız İzmir’e başkanlık ofisi açacak. Başbakan’ın bu yönde bir karar alması, İzmir’in dünya kentlerinden biri olması anlamına geliyor. Seçilecek vekillerin de bu vizyon ile hareket etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

İBRAHİM DERİCİ KİMDİR?

1961’de Denizli’de doğan İbrahim Derici, ilkokulu bu kentte bitirdi. 1971 yılında ailesiyle birlikte İzmir’e gelen Derici, Ortaokulu İzmir İmam Hatip Lisesi’nde, liseyi ise Karataş Lisesi’nde tamamladı.

1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kalkınma Planlama Bölümü’nden mezun olan İbrahim Derici, o tarihten bu yana inşaat sektöründe ticaret ve inşaat yapım işleriyle ilgili bir firmanın sahibidir. Derici evli ve 3 çocuk sahibidir.

SİYASİ HAYATI 

Milli Selamet Partisi’nin (MSP) gençlik kollarında 1977 seçimlerinde çalışarak siyasete başlayan İbrahim Derici, Refah Partisi İl Yönetimi, İl Başkan Yardımcılığı ve İzmir İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Milli Gazete Ege Bölge Temsilciliği yaptı.

1991 seçimlerinde İzmir 1. Bölge (Kontenjan) milletvekili adayı oldu.

2001 yılında Ak Parti’nin kuruluş çalışmalarına katıldı. Bugüne kadar birçok görev üstlendi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde Ak Parti İzmir 1. Bölge 5. Sıradan milletvekili adayı oldu. Birkaç yüz oy farkla seçimi kaybetti.

2004 yerel seçimlerinde İl SKM’de görev yaptı. İl Başkan Yardımcılığı, Parti İçi Demokrasi Hakem Heyeti Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2007 ve 2009 seçimlerinde de İzmir İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu.

YORUMLAR 3
  • Ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin artık bu illuminati olayını öğrenmesi gerekiyor. Nazar boncuğunda ki göz, RA'nın gözüdür. Eğer ki bilmiyorsanız lütfen "Gelenler" adlı belgeseli izleyin.
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı ugurlu olsun ne tanırım nede bılırım ama adam yıllardan berı davanın adamıymıs hakkıdır varsın olsun ya hıcbır emek vermeyen burokrat adaylara nedemelı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA