Kabus günlerinden aday adaylığına

11 yıldır Malatya AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten 28 Şubat mağduru Emine Akkurt da aday adayı oldu.

Kabus günlerinden aday adaylığına
Kabus günlerinden aday adaylığına
GİRİŞ 23.02.2015 14:04 GÜNCELLEME 23.02.2015 14:28
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı büyük sıkıntılar ve mağduriyetler yaşayan Emine Akkurt Ak Parti Malatya’dan aday adayı oldu.
 
11 Yıl Ak Parti Kadın Kolları Malatya İl Başkanlığı görevini yürüten Emine Akkurt 28 Şubat sürecinin yaşandığı dönemde henüz 19 yaşında bir üniversite öğrencisi idi.

Başörtüsünden dolayı üniversite kapılarında kalan ve ikna odalarına alınarak başlarını açmaları istenen grubun içerinde arkadaşları tarafından sözcü seçilen Akkurt o dönemde okulundan kınama cezası ve uzaklaştırma aldı.

Ardından alışverişte göz altına alınarak emniyette boş kağıt imzalattıralarak kardeşi ile birlikte Malatya E Tipi cezaevine gönderildi.

Dönemin kurmayları tarafından bin yıl sürecek denilen 28 Şubat’ın simge isimlerinden olan Emine Akkurt o dönemde yaşadıklarını şöyle dile getirdi ‘‘28 Şubat sürecinde Malatya İnönü Üniversitesi’nde okuduğum yıllarda başörtüsü yüzünden akıl almaz olaylar yaşadım. Biz başörtülü öğrenciler o dönemlerde ikna odalarına alındık. Başörtülerinizi çıkartın öyle derslere girin denildi. Ben ve bazı arkadaşlarımız başörtümüzü çıkarmadan üniversiteye gitmeye devam ettik. İlk etapta üniversite yönetimi tarafından kınama ve okuldan uzaklaştırılma cezalarına çarptırıldık. Bu cezalar karşısında bizlerde mağduriyetimizi dile getirmek için arkadaşlarımızla birlikte basın açıklaması yapmaya karar verdik. O dönemde edebiyatım güçlü olduğu için arkadaşlarım tarafından basın açıklamasını benim hazırlamam istendi. Ben metni hazırladım başka bir arkadaşımız okuyacaktı ancak o da baskılardan korktuğu için geri adım attı ve hazırladığım metni de ben okudum. Bu metinde başörtüsü yüzünden bizlere kınama cezası veren üniversite yönetimini bizler de kınadık. Ardından olaysız şekilde dağıldık akşam evlerimize gitmek için belediye otobüsüne binerken kimliğini sonradan öğrendiğim sivil polis tarafından kolumdan tutuldum ve aşağıya çekildim. Otobüste bulunan vatandaşların karşı çıkması ile polis benim kolumu bıraktı. Bir şekilde izimi kaybettirerek eve geldim ama aranıyordum. Üç gün evden çıkmadım fakat bu işin böyle devam edemeyeceğini düşünerek okula gitmeye devam ettim. Polis tarafından herhangi bir işlem yapılmadı ancak takip edilmeye devam ediyordum. Bu sürecin ardından üniversitede final sınavları zamanı gelmişti ve artık okulun kapısından içeriye girmemize izin vermiyorlardı. Arkadaşlarımız eğitimlerine devam ederken bizler başörtülerimizden dolayı üniversite bahçelerinde bekliyor içeri almaları için dua ediyor öğretmenlerimize yalvarıyorduk. Netice de derdimizi kimselere anlatamadık ve o kapıdan içeri bir türlü alınmadık. Bu olaylar yaşanırken bizlerden ayrı bir şekilde vatandaşlarda Cuma namazı çıkışı tepki göstermeye başladılar. ‘Başörtülü kızlarımız üniversiteye alınsın’ şekilde şehir merkezlerinde eylem yaptılar.”

DÜNYA HAYRANLIKLA İZLİYOR

Geçmişte bu ülkenin çocuklarının demokrasi ayıpları ile karşı karşıya kaldığını ve yaşanan zulümlerden dolayı birçok insanın okullarından olduğunu belirten Akkurt ‘‘Ak Parti 13 yılda bu sorunların hepsiyle başa çıktı ve mağduriyetler tek tek ortadan kadırıldı. Kimsenin hayal edemeyeceği terör meselesinde bile çözüme doğru koşulduğunu tüm dünya hayranlıkla izliyor. 40 bin cana mal olan terör sorununda bile bu kadar kararlı adımların atılması kimsenin hayalinde yoktu.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları ortada.Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu gece gündüz can siperane çalışıyor.Bu gördüklerimizi hangi iktidar bırakınız yapmayı hayal dünyasına alabildi.Ak Parti Kadın kolları il başkanlığı görevini yaptığım dönemde çok şey öğrendiğim Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yaptığı hizmetlerde kadınların sesi olmak için Malatya’dan Ak Parti aday adayı oldum.Allah’ım inşallah bu kararımızı hayırlı kılar.’’dedi.

YORUMLAR 121
  • mehmet fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar diliyorum
    Cevapla
  • yasemin k 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin gönlümüz dualarımız seninle
    Cevapla
  • Ak parti 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni bu yolda gormek bizlerin gururlandiriyor be ablam
    Cevapla
  • 44.ms 9 yıl önce Şikayet Et
    28.subatın hesabı bugun nasıl soruluyosa sorulmaya devam edecek sızın gıbı yureklı ınsanlar olduktan sonra 28 subatlar asla yasanmayack rabbim in izni ile hayırlı olsun emıne hanım hep yannınızdayz
    Cevapla
  • m fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    gün olur devran döner.28 şubat sürecinin sancılı yaşandığı Malatyada bu acıyı yaşamış ayrıca AKP siyaset tecrubesi olan isimlerin ön plana çıkması sevindirici.Emine hanımın çıktığı yolda başarılı olmasını ve hakkında hayırlı olan sonuca kavuşmasını dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!