Demirtaş ve Buldan o kurala takılmadı!

HDP'li Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan 2 dönem kuralına takılmayarak yeniden aday olabilecek.

Demirtaş ve Buldan o kurala takılmadı!
Demirtaş ve Buldan o kurala takılmadı!
GİRİŞ 26.02.2015 14:07 GÜNCELLEME 26.02.2015 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile  Grup Başkanvekili Pervin Buldan, parti tüzüğünde yer alan "Bir üye aynı organa en  fazla iki dönem üst üste seçilebilir" kuralının dışında tutularak yeniden  milletvekili adayı olabilecek. İki  dönem milletvekilliği yapan 8 isim ise  yeniden aday olamayacak.

DEMİRTAŞ VE BULDAN'A ÇİFTE STANDART

AA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, HDP MYK'da "2 dönem kuralı"  değerlendirildi. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde, söz konusu kuralın  uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı. Eş Genel Başkan görevini yürüten  Demirtaş ile İmralı heyetinde yer alan Buldan, bu kurala takılmayacak. Böylece  Demirtaş ile Buldan, genel seçimlerde milletvekili adayı olabilecek.  HDP'nin Van Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul Milletvekili Sebahat  Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Van Milletvekili Özdal Uçer ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise aday olamayacak. 
 
HDP'de aday adaylığı başvuruları 2 Mart'ta sona erecek 
 
Genel seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP'de, 16 Şubat'ta  başlayan aday adaylığı başvuruları, 2 Mart'a kadar devam edecek. HDP'ye aday  adaylığı için başvuruda bulunan erkekler 2 bin lira, kadın ve 27 yaş altındaki  gençler ise bin lira ödüyor. Engelli aday adaylarından ücret talep edilmiyor. 
 
Başvuruların sona ermesinin ardından Aday Değerlendirme Komisyonu,  milletvekili aday adaylarını değerlendirecek. Ayrıca milletvekili adaylarının  belirlenmesi sürecinde  yerel örgütlerin, kadın ve gençlik meclislerinin de  görüşlerine başvurulacak ve bazı illerde eğilim yoklamaları yapılacak. 
 
HDP'den milletvekili aday adayı olacaklarını açıklayanlar arasında  Dengir Mir Mehmet Fırat ve Prof. Dr. Sayın Mithat Sancar ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir  bulunuyor.

EMEP, HDP İLE İTTİFAK YAPACAK

Genel seçimler için ittifak arayışı çerçevesinde EMEP, ÖDP ve TKP'nin  de aralarında olduğu bazı siyasi partilerle görüşen HDP yöneticileri, bazı sivil  toplum örgütlerini de ziyaret ederek genel seçimler için destek istedi. Bu  görüşmelerin ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen  Yüksekdağ ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan imzasıyla yapılan açıklamada, HDP ve  EMEP'in genel seçimlere ittifak yaparak gireceği açıklanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet125 9 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş, uygulamayacağın kuralı koymayacakmışsın. Bakın Ak Partide koskoca Bakanlar bile kural gereği aday olamıyor. Bırakın Ak Partinin hızına yetişmeyi, taklit bile edemiyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı