Necmettin Birinci AK Parti'den aday adayı oldu

Necmettin Birinci, İstanbul 1. Bölge'den AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Necmettin Birinci AK Parti'den aday adayı oldu
Necmettin Birinci AK Parti'den aday adayı oldu
GİRİŞ 28.02.2015 15:33 GÜNCELLEME 28.02.2015 15:33

1974 yılında Rize'de doğdu. İlkokulu Rize Merkez Yemişlik köyünde okudu. Kur'an kursu hafızlık eğitiminden sonra kaydolduğu Rize İmam Hatip Lisesini 1993 yılında bitirdi. Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümününde okuyarak 1998 yılında mezun oldu.

Üniversite sonrası bilgi teknolojileri ve enerji sektöründe ticaretle uğraştı. Enerji sistemleri alanında yüksek lisans çalışmaları yaparak uzman olduğu yenilenebilir enerji konusunda birçok enerji projesinde bulundu.Halen enerji sektöründe proje danışmanlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği uzmanıdır. 

Lise ve üniversite yıllarında aktif olarak gençlik hareketlerinde bulunarak Milli Gençlik vakfında üniversite temsilciliği ve İl başkan yardımcılığı gibi birçok görevde bulundu. Refah Partisi ve Fazilet partisi gençlik kollarında bulundu.

2001 yılında kurulan AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında bulunarak Genel Merkez Gençlik Kollarının kuruluş çalışmalarını yürüttü. AK Gençliğin vizyon, misyon ve programının yazılması çalışmalarında bulundu. Genel Merkez Gençlik Kollarının ve 81 il teşkilatının örgütlenmesi çalışmalarını yürüttü.

Gençlik Kollarının kuruluşuyla uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ayrıca genel merkez bünyesinde birçok görev ve faaliyetlerde bulundu. 2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimlerinde Genel Merkez adına Türkiye genelinde seçim çalışmalarında yer aldı.

2009-2014 yılları arasında  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyesi görevlerinde bulundu. Ayrıca 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde AB ve Dış İlişkiler Komisyon üyeliği görevini yürüttü.
Birçok sivil toplum örgütünde aktif üye ve yöneticilik yaptı.Halen Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan V. ve Ümraniye Rizeliler Birliği Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. İngilizce ve arapça bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı