Kadir İnanır İmralı'ya gidiyor

Çözüm sürecinde ikinci aşamaya doğru yol alınırken oluşturulacak izleme heyetinde Kadir İnanır'ın da olabileceği öngörülüyor.

Kadir İnanır İmralı'ya gidiyor
Kadir İnanır İmralı'ya gidiyor
GİRİŞ 02.03.2015 06:24 GÜNCELLEME 02.03.2015 11:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, çözüm sürecinde “niyet beyanı”nı geçtiklerini ikinci aşamaya geçiş için görüşmelere devam yönünde irade beyanında bulunulduğunu söyledi. İmralı’ya gidecek İzleme Heyeti’nde ise sinema oyuncusu Kadir İnanır’ın olması bekleniyor.

Hükümet ile HDP heyetinin yaptığı ortak açıklamayı Milliyet’e değerlendiren Baluken, niyet beyanının Öcalan tarafından birinci aşama olarak belirlendiğini ikinci aşamanın ise onaylama aşaması olacağını söyledi. Baluken, “Çağrının ikinci aşaması Sayın Öcalan tarafından yapılacak. Meclis bünyesinde kurulacak bir komisyonunun ve sivil toplumun devreye girmesini önemsiyor. Bu Meclis komisyonunun Kürt meselesinin tarihi ile ilgili hakikatleri araştırma, barışma ve yüzleşme temelinde oluşması ve yine sivil toplum temsiliyetlerinin bulunması son derece önemli. Bu kurum temsilcilerinin olduğu bir toplantıda Sayın Öcalan tarihi çağrıyı kendisi yapacak. Kongre ile ilgili belli süreçler de netleşmiş olacak” dedi.

6 isim arasında yer alıyor

Bu arada sürecin ilerlemesi durumunda sahadaki durumu denetleyecek olan müzakereleri izleme heyetinin sorumluluğunun geniş bir alanı kapsayacağı öğrenildi. 10-15 kişiden oluşacağı ifade edilen İzleme Heyeti’nde görev alanların hepsinin İmralı’da yapılacak müzakereye katılmayacağı, belirlenen isimler arasından seçilecek 5 ya da 6 ismin adaya gideceği kaydedildi.

Müzakereleri tarafsız olarak izleyecek heyetin kimlerden oluşacağı konusunda HDP ile devlet heyeti arasında mutabakata varılmıştı. Dolmabahçe’de yapılan son toplantıda izleme heyetinde yer alacak isimler de gündeme geldi. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, Öcalan’la devlet heyeti arasında yapılacak müzakereye ilk etapta katılacak 6 isimden ikisinin sanatçı Kadir İnanır ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan olması bekleniyor.

YORUMLAR 7
  • aziz 9 yıl önce Şikayet Et
    ATA : Silahlar Senin Gabrikanda mı üretiliyor... Nedir bu nefretin,,
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadir baba adam gibi adam
    Cevapla
  • cuneyit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadir inanir artik kim inanir
    Cevapla
  • dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesdinlikle kıniyorum pkk hainleryle gorusenleri
    Cevapla
  • nihat 9 yıl önce Şikayet Et
    destekliyorum terörü durdurmak isteyen bunun için çalışan çabalayan herkes kahramandır ALLAH yolunu açık etsin
    Cevapla
  • ATA HAYIRDIR 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeş sen git savaş o zaman çok istiyosan 35 yıldır savaşılıyodu binlerce masum insan öldü ele ne geçti gözyaşı ve nefretten başka ????
    Cevapla
  • ATA 9 yıl önce Şikayet Et
    çok merak ediyorum acaba teröristlerle müzakereyi recep haricinde başka biri yapsaydı veya akp den başka bir parti ne tepki verecektiniz. pkk ya ve apoya ne tavizler verildi acaba silahların durması için cevabınız var mı acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim