Davutoğlu'ndan '3 dönem kuralı' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de uygulanan 3 dönem kuralının tüzükte konmuş bir prensip olduğunu söyledi.

Davutoğlu'ndan '3 dönem kuralı' açıklaması
Davutoğlu'ndan '3 dönem kuralı' açıklaması
GİRİŞ 03.03.2015 08:15 GÜNCELLEME 03.03.2015 08:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti'deki 3 dönem kuralıyla ilgili konuşan Başbakan, "İlkesel olarak doğru bir tutum. Kural uygulanacak. İstisna getirmem" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Her biri bizim için çok kıymetli arkadaşlardır. Ancak parti tüzüğünde bir prensip konmuş başta. Herkes bir dönem ara versin ki şimdi isimleri aklıma geliyor ama CHP'de 40 yıl milletvekili olanlar var. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız'dan sonra bu konu tartışılda ve kalmasına karar verildi. Bu konu şahsen benim de takdir ettiğim bir maddedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu maddenin kalması yönünde görüşleri var.

Dava arkadaşlarımla bir araya geldim görüştüm. Hepsi bu partinin en ayrılmaz unsurlarıdır. Bir dönem ara verilse bile hepsi geri dönebilecek kadar genç ve dinamiktirler. Hepsi ve ayrıca bu dönemde partinin değişik kurullarında her an bizimle beraber çalışılabilecek belki daha fazla katkı sağlayacak bir dönem olarak görmek lazım. Ben kendilerine her türlü desteği göstereceğimizi de söyledim. Partide sınır yok. Bu prensiple ilgili bir konudur. İstisna uygulanırsa herkese uygulanması lazım. Bu arkadaşlarımızın emeği hepimiz gibi aziz hatta daha azizdir. Hiç bir makam kalıcı ve baki değildir. Kimin ne kadar hizmet ettiği değil önemli olan kimin nasıl hizmet ettiğidir. Bazen çok kısa hizmet yapar ama tarihin akışına iz vurur."

YORUMLAR 2
  • murat gün 9 yıl önce Şikayet Et
    en çok Faruk çeliğin gitmesine sevindim gelecek zaman kipleriyle taşeron işçileri bunalıma soktu
    Cevapla
  • Ham 9 yıl önce Şikayet Et
    bence ikinci kez de olanlar olmasın artık istisnalar hariç 3 5 kişi olabilir diğerleri değişsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı