Bahçeli: 'PKK'nın silah bırakması hayaldir'

Bahçeli, hükümet ile HDP'nin üzerinde anlaştığı 10 maddelik çözüm süreci bildirisine "Sevr" benzetmesi yaptı.

Bahçeli: 'PKK'nın silah bırakması hayaldir'
Bahçeli: 'PKK'nın silah bırakması hayaldir'
GİRİŞ 03.03.2015 10:38 GÜNCELLEME 03.03.2015 12:17
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, üzerinde müzakere yapılması için mutabakata varılan 10 maddelik çözüm bildirisine sert tepki gösterdi. PKK'nın silah bırakmasının bir hayal olduğunu söyleyen Bahçeli "10 Maddelik metnin Sevr'den farkı yoktur" dedi. 

"10 MADDELİK İHANET METNİNİN SEVR'DEN FARKI YOK"

Konuşmasına AK Parti'yi eleştirerek başlayan Bahçeli "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, bir teröristin bir katilin, bir sabıkalı bölücünün 10 maddelik ihanet metnini çözüm diye sunmaktadır. 10 maddelik ihanet belgesi ile Sevr Antlaşması arasında hiçbir fark yoktur. 


Sevr Anlaşması'na da barış diyorlardı ve 4 Türk milletine nasıl bir cehennemi yaşatacağı da herkesin malumuydu. 433 maddelik Sevr anlaşmasıyla ihanet metni arasında esasta hiçbir fark yoktur. Sevr’i imzalayacak kadar küçülen 3’lü kadro ile AKP’yi temsilen PKK HDP bloğunun karşısına oturan 3 kişinin yolları 95 yıl sonra kesişmiştir. İmralı canisinin hazırlayıp Kandil çetesinin ihtiyatla paraf ettiği 10 maddelik ihanet metni; Türkiye Cumhuriyeti’nin çöküş belgesi, varoluşunu inkâr beyannamesidir." dedi. 



PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI HAYALDİR

Silah bırakma çağrısının PKK'ya zaman kazandırmak için yapıldığını söyleyen Bahçeli, "Yıkım projesine nasıl tepki gösterdiysek, çözülme sürecine nasıl direnmişsek, Oslo’dan İmralı ve Kandil’e uzanan hain pazarlıkları nasıl reddetmişsek, daha da fazlasını yapmaya, AKP-PKK’ya nefes aldırmamaya sonuna kadar hazırız. Diyeceğim odur ki, PKK’nın silah bırakma çağrısı zaman kazanmaya dönük bir manevradır ve kandırmacadan ibarettir. Silah bırakan varsa o da AKP Hükümeti’dir. Silahları gömen, indiren, kılıfına sokan varsa o da Türk devletidir. PKK’nın silah bırakacağını, silahla yollarını ayıracağını ummak ve beklemek ahmaklık ve gaflettir. Kamuoyuna yansıyan aşamalı silah bırakma etapları da psikolojik ve algı operasyonudur." şeklinde konuştu. 



Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti; "Kiralık terör örgütü PKK, bu zamana kadar silahlı eylemleriyle gelmiş, kan akıtarak, can alarak ve AKP’yi esir ederek dişini geçirmiştir. Bu nedenle PKK’nın silahlara veda etmesi hayaldir, Türk milletini aldatmaya dönük yalan, uydurma ve temelsiz bir propagandadır.

Kurnazca kaleme alınan ifadeler PKK’nın sözde zafer kazandığının, silah vasıtasıyla siyasal emellerine ulaşma sınırına geldiğinin dolambaçlı yollarla duyurusudur."



ERDOĞAN İLE ÖCALAN ARASINDA İŞ BÖLÜMÜ

"Anlaşılan, Öcalan ve Erdoğan aralarında saat gibi çalışan bir iş bölümü yapmışlardır. Erdoğan ve Öcalan yanlarına 23 Nisan Başbakanı’nı da alarak Türkiye’nin fişini çekmek için son gözden geçirmeleri, son rötuşları yapmaya koyulmuşlardır."



PKK'YA YENİ GELİR KAPISI

"Kandil’de petrol aramaya kadar götüren AKP, PKK’ya yeni gelir kapıları açma çabasına girmişlerdir. Enselerinden vurulan Mehmetçiklerin kanı yerde kalmıştır."

YORUMLAR 52
  • Mehmet KOÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli sen hayallerinle yaşamaya yaşatmaya devam et.
    Cevapla
  • dadaloğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    kızılaya söyleyin de birkaç ünite kan versin.şöyle güzelce eline yüzüne sürsün de rahatlasın.bu ara pek şehit kanı akmıyor,işler kesat yani bu şekilde idare ediversin bari.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    diriliş için yeniden mhp ne mutlu türküm diyene mhp gümbür gümbür geliyor
    Cevapla
  • turancı 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kardeşim
    Cevapla
  • kimsesiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanla beslenen ırkçılar,nasılsa ocağınıza ateş duşmuyor,bol keseden at nasılsa biri tutar,bu sefer baltayı taşa vurdunuz bu halk barışı istiyor ve getirecektir,kimse size kanmayacaktır,nasılda sağlı sollu,kardeşi kardeşe kırdırmak için çalıştığınızı bu halk görüyor,az kaldı huzur olduğu zaman fişiniz çekilir o zaman söylediklerinize sizde pişman olursunuz
    Cevapla
  • hak58 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet bahcelı sen nasıl bır cozum onerıyorsun Allah rızası ıçın vatan mıllet hayrına ıkı kelımede sen konus.dunn sag sol davsında basroldeydın o solcularla bugun kanka oldun ates dustugu yerı yaktı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı