CHP’li aday adaylarından Genel Merkeze rest

CHP Genel Merkezi'ne CHP Yalova milletvekili aday adaylarından tepki var.

CHP’li aday adaylarından Genel Merkeze rest
CHP’li aday adaylarından Genel Merkeze rest
GİRİŞ 03.03.2015 14:22 GÜNCELLEME 03.03.2015 14:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Yalova milletvekili aday adayları, ’merkez yoklaması’ kararına tepki göstererek, milletvekili adayının genel merkez tarafından tayinle belirlenmesi halinde, aday adaylıklarından topluca çekileceklerini açıkladı.

CHP Genel Merkezi, Yalova’da ön seçim bekleyenleri ’merkez yoklaması’ kararı ile şaşırtmıştı. Aday adayları Taner Ozan, Orhan Koçal, İrfan Öztürk, Beytullah Aydın, Fikret Demir, Burçin Tangürek ve Tunç Bulan, ortak basın toplantısı düzenleyerek, genel merkezin bu kararı yeniden gözden geçirmesini istedi. Muharrem İnce’nin de bu ön seçime dahil edilmesini isteyen 7 aday adayı, tarafsızlığını kaybettiğini iddia ettikleri CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener’i de istifaya davet etti. Aday adayları, genel merkezin atama ile bir aday belirlemesi halinde topluca adaylıktan çekileceklerini açıkladı.

Aday adaylarının açıklamasında, "Bizler 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde CHP Yalova milletvekili aday adaylarıyız. Aday belirleme sürecinde partimiz Yalova için merkez yoklaması kararı almıştır. Ancak bu karar ön seçim bekleyen tüm üyelerimizde hayal kırıklığına sebep oldu. Biz süreç sona ermeden Yalova için kararın yeniden değerlendirilmeye alınmasını genel merkezimizden talep ediyoruz. Halen milletvekili olan aday adayı arkadaşımız, genel merkezimize baskı için, il ve ilçe yöneticilerini ve ilimizde seçilmiş partililerimizi, kendi lehine önceden hazırlanmış metne imza atmaya zorlamıştır. Bu imzaları genel merkezimize göndermesi, partimizin demokratik, hukuki ve ahlaki yapısına aykırı bir davranıştır. Bu davranış sonrası il ve merkez ilçe başkanının basına verdikleri aday adaylarını tehdit içerikli beyanatlar ise partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. Partimizde bütün aday adayları eşittir. Tarafsızlıklarını yitirdiklerinden dolayı Yalova il ve merkez ilçe başkanlarını istifaya çağırıyoruz. Ülkemizin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç duyduğu bu ortamda, partimiz içinde ve Yalova kamuoyunda adaylık sürecinin öncesinde ve sonrasında yukarıda saydığımız ve sayamadığımız bir çok olumsuz durum yaşanmıştır. Mevcut il, merkez ilçe başkanı ve milletvekili ile gidilecek bir seçim başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bu kaygı örgütümüzde güçlü bir şekilde hakimdir. Bütün bu olumsuzlukların baş aktörü olarak gördüğümüz ve genel başkanımıza diktatör, hesap bilmez, cahil diyen, ayrıca son merkez ilçe kongresine katılan partililerimize ’Allah belanızı versin ’ diyerek hakaret eden aday adayının Yalova’da 4. kez atama ile aday gösterilmesi halinde bizler milletvekilliği adaylığımızdan vazgeçiyoruz" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • kuzey kk 9 yıl önce Şikayet Et
    muharrem ince ince ayar vermiş partililere ne haldesın chp :)
    Cevapla
  • NAİL 9 yıl önce Şikayet Et
    Ooooof oooooooooooofff. Birbirlerini yiye yiye bizim de başımızı şişirdiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?