Başbakan başlattı, vekil devam ettirdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Meclis'te "Selamlaşıyoruz, Küfre ve Kötü Söze Hayır" kampanyası başlattı.

Başbakan başlattı, vekil devam ettirdi
Başbakan başlattı, vekil devam ettirdi
GİRİŞ 05.03.2015 17:04 GÜNCELLEME 05.03.2015 17:04

Bakanların yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekilleri ile milletvekillerinin destek verdiği kampanyaya vatandaşlar da sosyal medya üzerinden katılıyor.

Buna göre kamera karşısına geçen bakan ve vekiller, "Küfre ve Kötü Söze Hayır" diyerek,  mesaj veriyor. Son günlerde kavgalarıyla gündeme gelen Meclis'te İçten'in böyle bir kampanya başlatması dikkat çekti. İçten'in bizzat kendisinin çektiği videolar ise sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılıyor.

VİDEOLARI, CUMA İÇTEN ÇEKTİ

Kampanya fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan İçten, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu grup toplantısında çözüm sürecinde gelinen aşamaya dikkat çekerek, artık 77 milyon herkesin birbiriyle selamlaşması gerektiğini vurgulayarak, bunun için de selamlaşma kampanyasını başlattı. Selamlaşmak sevgiyi, sevgi kardeşliği, kardeşlik ise birlik ve beraberliği beraberinde getirir. Bu nedenle Başbakanımızın başlatmış olduğu selamlaşma kampanyasına destek olmak için biz de "Selamlaşıyoruz, küfre ve kötü söze hayır" diyerek destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN BAŞLATTI, İÇTEN DEVAM ETTİRDİ

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye'de bahar havasının esmeye başladığına dikkat çeken İçten, artık küslüklere ve kavgalara son verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için de öncelikle insanları üzecek kötü ifadelerin kullanılmasından kaçınılması gerektiğini hatırlatan İçten, "Güzel söz sadakadır, anlayışını buyuran bir inancın mensuplarından elbette kötü söz duymak yürekleri incitir. Müslüman hiçbir zaman kötü söz söylemez ve incitici bir şekilde davranmaz. Biz de bu konudaki hassasiyeti bir kez daha hatırlatmak için Meclis çatası altında böyle bir kampanya başlattık" diye konuştu.

Vatandaşlardan kampanyaya yoğun ilgi

Kampanyaya Meclis'in dışından da ilgi gösterildiğini aktaran İçten, vatandaşların kendilerine gönderdiği birkaç saniyelik kısa videoları kendi sosyal medya hesapları üzerinde paylaştığını söyledi. Etkileşimin yüksek olduğu bir kampanya başlattıklarını belirten İçten, bu yönde ciddi bir kamuoyu oluşturduklarını ifade etti.

Cuma İçten, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kampanyamıza vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösteriyor ve ciddi bir teveccüh alıyoruz. Biz burada inanç ve kültür birikimimizde yer alan değerleri sadece hatırlatmak istedik. Karşılıklı anlaşabilmek için öncelikle etkili bir iletişim kurmanız gerekiyor. Bunun için de uygun bir üslup belirlemek ve muhatabınıza saygı göstermek söz konusudur.  Çözüm süreciyle birlikte esmeye başlayan bahar havasına bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik." 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar