Nebati: Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan...

AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan'sız girmesi bir dezavantaj mı?

Nebati:  Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan...
Nebati: Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan...
GİRİŞ 06.03.2015 11:50 GÜNCELLEME 06.03.2015 12:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan olmadan girmesini, muhalefet partilerinin "dezavantaj" olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, "Bir taraftan kurucu genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öbür tarafta yeni Genel Başkanımız... Bunların birlikte vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğimizi ifade etmek, çok daha doğru olacaktır" dedi.

Nebati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden bugüne kadar Türkiye'de demokratik geleneklerin oluşturulması yönünde çok önemli adımlar attığını söyledi.

Partisinde, aday adaylığı için çok ciddi bir talep patlaması olduğunu aktaran Nebati, bunun en önemli sebeplerinden birinin de AK Parti'nin bugüne kadar milletin teveccühüne göre hareket etmesi, taleplerini ortaya koyması, milletin beklentilerine uygun politikalar üretmesi ve bu politikalar yönünde çalışmalarını sürdürmesi olduğunu belirtti.

Nebati, 7 Haziran akşamı seçimin AK Parti'nin lehine sonuçlanacağını, büyük bir olasılıkla yüzde 50 bandının üzerinde bir oy alacaklarını savundu.

"7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğiz"

AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan olmadan girecek olmasını, muhalefet partilerinin dezavantaj olarak kullanmaya çalıştığını vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Bunu muhalefet partilerimiz bir dezavantaj olması yönünde kullanmaya çalışıyor olsa da biz bunu avantaj olarak değerlendiriyoruz. Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletin kendi oyuyla seçtiği bir Cumhurbaşkanı. Çok daha önemlisi bu hareketin yaşayan lideri. Kurucu genel başkanımız olması hasebiyle de milletle hemhal olmuş bir kişi. Aynı şekilde Türkiye'de ilk defa bir parti içerisindeki, hele hele iktidar partisindeki bir genel başkan değişimi adeta tereyağından kıl çeker şeklinde gerçekleştirildi. Şu anda da Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, bilge kişiliğiyle, hocaların hocası olma sıfatıyla ve en önemlisi kurucu genel başkanımızın izlediği yolda attığı adımlarla adeta bir atom karınca gibi gecesini gündüzüne katarak, bir kadro hareketi içerisinde genel başkanlığımızı yaparak partiyi daha üst noktalara taşıma konusunda gerekli hassasiyeti ve gayreti gösteriyor. Biz de onun birer yardımcıları olarak, gerek Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımız gerek genel başkan yardımcıları olarak bizler, gerekse MKYK üyelerimiz ve milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla beraber aynı çalışmayı aynı heyecanla devam ettiriyoruz. Bir taraftan kurucu genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öbür tarafta yeni Genel Başkanımız.. Bunların birlikte vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğimizi ifade etmek, çok daha doğru olacaktır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması