Davutoğlu, Gül'ü davet edecek mi?

Abdullah Gül'ün siyasete döneceği iddiaları AK Parti kulislerinin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Davutoğlu, Gül'ü davet edecek mi?
Davutoğlu, Gül'ü davet edecek mi?
GİRİŞ 09.03.2015 07:12 GÜNCELLEME 09.03.2015 07:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, gazetecilerin Abdullah Gül’ün AK Parti’den milletvekili olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtladı. 

Cumhurbaşkanlığından vekilliğe geçiş garip olmayacak mı? 
 
Bunun örnekleri Avrupa’da var. Takdir sayın Gül’ün kendisinindir. Bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışmak bizim haddimiz değildir. Bence davet dışarıdan birine yapılır. Burası onun kendi evidir. 
 
Davet etmeyecek misiniz?
 
Davet ettik işte, kamuoyunun önünde davet ettik. Davet kamuoyu önünde yapıldı, daha özel bir şey yapmaktan da imtina etmeyiz. Yaparız. AK Parti kadrolarında millete ümit veren şeylerin samimiyet, mahviyet (alçakgönüllülük) ve karşılıklı hukuk olduğu kanaatindeyim. O kadar sağlam hukuklar var ki görüş ayrılıkları, farklı kanaatler nihai kertede herkes kendi ile baş başa kaldığında “Bunlar için bu dostluklar feda edilmez” diyecek kadar köklü ilişkilerimiz var.

ABDULLAH BEY İLE DE TAYYİP BEY İLE DE OLMAZ

Şimdi okuyorum, Abdullah Bey gelirse ben rahatsız olurmuşum falan... Bunlar bizde, bizim anlayışımızda karşılığı olmayan şeyler. Abdullah Bey ile de olmaz Tayyip Bey ile de olmaz, bizim içimizde bunlar olmaz...Sayın Bülent Arınç Bey bu konudaki iyi niyetini ve siyasetin etik boyutunu da içeren açıklamalar yaptı. Doğrudur Sayın Gül 6223 adaydan biri değildir. Kimse ona öyle bakmaz, böyle bir nezaketsizlik yapmaz. Sayın Erdoğan açıklama yapar yapmaz parti içinden pek çok arkadaşımız (ben de dahil) açıklamalar yaptı. Bu bile ne kadar doğal ve yürekten bir çağrı olduğunu ortaya koyuyor. 

Meclis Başkanlığı için ne diyorsunuz?
 
Önce Sayın Cumhurbaskanımız Gül’ün kararını görelim. Demokrasiye saygı gereği seçimden önce böyle konuşmamak gerekir, önce halkın iradesini görelim.

YORUMLAR 3
  • doğankut 9 yıl önce Şikayet Et
    Seçime yakın, SN. Abdullah Gül üzerinden yapılan zorlamalar ve yorumlar faydalı olmayacaktır. Kaldı ki, daha önce siyasetle ilgili bir talebinin olmadığın beyan etmişti. Sn. Gül ile ilgili yorumlar ve zorlamalar hem partiyi hem de ilgili tarafları zor durumda bırakabilir. ülkemizin uzun vadeli menfaatlerini göz önünde bulundurmak daha yararlı olacaktır.
    Cevapla
  • uykucu 9 yıl önce Şikayet Et
    Once Huber Koskunu bosaltsin. Ak Partiye ise hic bir faydasi olmaz.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    uykucu sen devam et uyumana
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!