CHP, İstanbul 2. bölgede sürpriz bekliyor

CHP’de 29 Mart’ta yapılacak önseçim yaklaşırken adaylarda heyecan dorukta.

CHP, İstanbul 2. bölgede sürpriz bekliyor
CHP, İstanbul 2. bölgede sürpriz bekliyor
GİRİŞ 13.03.2015 15:58 GÜNCELLEME 13.03.2015 16:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 İstanbul 2. Bölge’de çok sayıda önseçim adayı var. Listede 1-3-5-7 sıraları kontenjan olacak. 2-4-6-8-9 ve üst sıralar ise önseçimle belirlenecek. Milletvekilliğini garantilemeye çalışan önseçim adaylarının hedefinde ise ilk 5 var. 2. Bölge’de Gürsel Tekin’in ekibi, Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül’ün ekibi kıyasıya yarış içersinde bulunuyor.

Üye yoğunluğunun en fazla olduğu Sarıyer, Sultangazi, Zeytinburnu gibi ilçelerde nabız yoklandığında ilk 10 isim belli gibi görünüyor. 

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin haberine göre, CHP’li üyelerin nabzı yoklandığında 2. Bölgede önseçimde ilk 10’a girebilecek muhtemel sürpriz isimler… 

1-Cengiz Alp
Gençliğinden bu yana CHP’de siyaset yapıyor. Sarıyer’de doktorluk yapan Cengiz Alp, sadece partili değil birçok kesim tarafından seviliyor. 2. Bölge’de oy olarak CHP’ye ciddi katkıları olacak bir isim. İlk 5’in dışında kalması sürpriz olur. 

2-Şinasi Öktem
1980 yılına kadar CHP’de Delege, İl Delegesi, Kurultay Delegesi, Gençlik Kolu Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ümraniye’nin ilk ilçe Belediye Başkanı olarak görev yaptı. İstanbul il başkanlığı da yapan Öktem, örgütün ilk 5 tercihi arasında görünüyor. İlk 5’ten sonrası sürpriz olur.  

3-Yılmaz Yıldız
CHP’nin emektarlarından biri olarak biliniyor. Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı’ndan sonraki dönemde Örgütlerden Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Yıldız, solcu kimliği ile ön plana çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir adaylığında da etkin rol alan Yıldız, siyasi çizgisiyle İstanbul örgütünde sevilen bir isim. İlk 5’e girebilecek isimlerden birisi. 

4-Aykut Erdoğdu
Aykut Erdoğdu, CHP’nin mevcut milletvekili. CHP’de özellikle yolsuzluklarla mücadele komisyonunda görev aldı ve daha sonra görevinden istifa etti. CHP’li üyelere göre; sadece Halk TV’deki programlarda boy göstererek reklam yapan Erdoğdu, kendisinden beklenen performansın altında kaldı. Ancak CHP’nin diğer milletvekillerine göre değerlendirildiğinde önseçimden çıkabilecek bir isim. Önseçim yarışında ilk 5’in dışında kalması ise sürpriz olmaz.  

5- Mehmet Sevigen
Deniz Baykal’ın sağ kolu olarak bilinen Mehmet Sevigen, çalışmalarında CHP’nin eski milletvekili olmasının avantajlarını kullanıyor. CHP’li üyeler, Sevigen’in  adının karıştığı rüşvet skandalını unutmamış. 2009’da Belediye Başkan Aday Adaylarından rüşvet aldığı öne sürülmüştü. Baykal’ın ve parti yönetiminin “Gereğini yap” demesi üzerine istifa etmişti. O dönem birçok belediye başkan aday adayı kendisiyle ilgili iddialar ortaya atmıştı. Deniz Baykal ve Önder Sav kanadının partide yeniden etkin hale gelmesini isteyen üyeler Sevigen’i destekliyor. Tanınıyor olması da bir avantaj. 

 6-Mustafa Sarıgül 
CHP’deki önseçim Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün siyaseten son hamlesi gibi görünüyor. “Ya hep ya hiç” denilebilecek bir pozisyonda çalışıyor. CHP örgütüne göre, Sarıgül önseçimden çıktığı takdirde genel başkanlık yolunda onu kimse durduramaz. Ancak ilk 5’in dışında kalırsa ne CHP’de ne de TDH üzerinde bir etkisi kalmaz. Sarıgül’ün kaderi ilçe başkanlarının elinde ama üye yoğunluğunun en çok olduğu Sarıyer’de şansı oldukça zor. Hayri İnönü ile yaşadığı sorunlar da ayrı bir dezavantaj. 2. Bölge’de Sarıgül için ilk 5 çok zor. 

7- Betül İstanbullu
Sarıyerli olan Betül İstanbullu kadınlara yönelik projeleriyle öne çıkıyor. Kadın adaylar arasında değerlendirildiğinde birçok listede yer alabilir. Sarıyerli üyeler İstanbullu’ ya sıcak bakıyor aynı havayı diğer ilçelere de yansıtırsa ilk 10’da yer alabilir. 

8-Seyfullah Beysülen
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakın çalışma arkadaşlarından biri olan emekli iş müfettişi Seyfullah Beysülen, Kılıçdaroğlu ile çok yakın olmasına rağmen kontenjan yerine önseçim adayı olmayı tercih etti. CHP’nin şimdiye kadar öne çıkmış olan projelerden biri olan aile sigortasının da mimarı olarak biliniyor. Tanıyanlar kendisini “dürüst bir insan” diye anlatıyor. Proje anlamında partiye çok şey katacak bir isim. Ancak tek dezavantajı az tanınıyor olması. İlk 5 olmasa bile ilk 10’da yer alabilir. 

9- Yüksel Mansur Kılınç
Yön Radyo’nun kurucusu olan ve medya sektöründe de iyi tanınan Yüksel Mansur Kılınç, yıllarca sol mücadelenin içinde bulundu. Sıkıyönetim döneminde siyasal düşünceleri nedeniyle tutuklandı, 3 yıl cezaevinde tutuldu. 12 Eylül sonrasında siyasal mücadelesini 1987’de SHP’ye üye olarak sürdürdü. SHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı (1991-1994), İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekilliği(1999-2004) ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı (2012 – 2014) görevlerinde bulundu. CHP’li üyelerin önseçimde sahip çıkarabileceği isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor. İlk 5’i zorlayabilir. 

10-Ercan Karakaş 
Eski Kültür Bakanı olan Ercan Karakaş, şuanda CHP PM üyesi olarak görev yapıyor. SODEV’deki çalışmalarıyla da bilinen Karakaş’ın kaderi hangi listelerde yer alacağına bağlı. Üyeler arasında durumu pek parlak görünmüyor. Ancak çıkacak listelere göre ilk 10’da yer alabilir. CHP’de gençlere yönelik ilginin artması da Karakaş’ın işini zorlaştırıyor. Seçilebilecek sıralarda yer alırsa sürpriz olur.  (Sarıyermanşet)

YORUMLAR 1
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    kimi koyarsaniz koyun,sonuc ayni degismiyecek sizde bu kafa oldugu sürece.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'