Yılmaz: Çözüm süreci seçimden bağımsız

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye'nin barış içerisinden durmasının sebebinin birlik ve beraberlik olarak özetlerken şu tespitte bulundu:

Yılmaz: Çözüm süreci seçimden bağımsız
Yılmaz: Çözüm süreci seçimden bağımsız
GİRİŞ 17.03.2015 17:34 GÜNCELLEME 17.03.2015 17:34

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale'nin Çan ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çan Belediye'sini ziyaret eden Yılmaz'ı, Başkan Abdurrahman Kuzu ve Çanakkale Valisi Ahmet Çınar karşıladı.

Belediyenin girişindeki 1945 yılından bu yana belediye başkanlarının fotoğraflarını inceleyen Yılmaz, Kuzu'dan Çan ile ilgili bilgiler aldı. Burada açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Çanakkale olmasıydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Çanakkale olmasaydı, o dönem Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul’u işgal etmek için gidiyorlardı. Eğer siz Çanakkale’yi koruyamazsanız o zaman bugünkü Anadolu coğrafyasına sahip olamazdınız. Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ön sözüdür" dedi.

"ÖLDÜRMEK KOLAY, YAŞATMAK ZORDUR"

Çözüm süreci ile ilgili soruya cevap veren Yılmaz, "Çözüm süreci milletimizin talebiydi. Onun için birlik ve beraberlik, barış süreci dediğimizde buna itiraz eden olmadı. İtiraz edenlerde ‘Olacak ama nasıl olacak’ onu bilelim noktasındalar. En değerli şey insandır. İnsanı yaşatmak lazım. Yöneticilerin asli vazifesi de budur. Halka hizmet, hakka hizmettir. İnsan Allah’ın yer yüzündeki temsilcisidir. Elçiye hizmet edersen, elçiyi göndere hizmet etmiş gibisindir. İnsana değer vermek lazım. İnsana değer vermek yaşatmaktan geçer. En kolay şey öldürmektir. Öldürdüğün zaman bir dakikada, saniyede öldürüyorsun. Ama yaşatmak çok daha zordur. Barış da zordur. Biz zoru başarıyoruz" diye cevapladı.

"BİR OLMAZSANIZ NASIL GÜÇLÜ OLACAKSINIZ"

2023, 2053 ve 2071 hedeflerin olduğunu dile getiren Yılmaz, "2071’de çok dana güçlü Türkiye olacak. Bunu yapabilmek için enerjimizi boş yere harcamamız, kendi insanımızla kavga etmemiz lazım. Birlikten kuvvet doğar. Bir olmazsanız nasıl güçlü olacaksınız. Çevremiz ateş çemberi içerisinde. Suriye, Irak’ın durumu belli. Ukrayna ve Gürcistan’da sıkıntılı. Erminastan ile Azerbaycan’ın durumuna bakın. Azerbaycan’ın yüzde 20 toprağı işgal altında. Türkiye barış içerisinden duruyorsa birlik ve beraberlikten geçiyor. 77 milyon insanımızı eşit biliyoruz. Aynı haklara sahip bilmek lazım. 77 milyon eşit olmalıdır. Bu zor süreci milletimizin desteğiyle tamamlayacağız. Karşımızda da süt liman bir yapı yok. Birinci Dünya Savaşında Çanakkale’deki 7 düvelin farklı şekilde olanları bu coğrafyada kendilerini gösteriyor" açıklamasını yaptı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ SEÇİMDEN BAĞIMSIZDIR"

İstikrarın olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Türkiye bugün Suriye, Mısır, Yemen, Irak, Ukrayna olmadıysa istikrara verilen güvenden geçiyor. Umutluyuz. Sabretmek lazım. Barışı kurarsak çok büyük maddi kaynaklarımız var. O maddi kaynaklar insanların refahına harcanacak. Çözüm süreci seçimden bağımsız süreçtir. Seçimden önce başladı ve sonrada devam edecek" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı