MHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Sürpriz var!

MHP yeni MYK belli oldu. Delegelerin çoğunluğu ilk 75 isme Devlet Bahçeli için oy istedi.

MHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Sürpriz var!
MHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Sürpriz var!
GİRİŞ 22.03.2015 06:06 GÜNCELLEME 22.03.2015 10:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

11. Kurultayda yönetimin yüzde 60'ı değişti. Yeni MYK'ya 7 kadın girmesi sürpriz olarak yorumlandı. Bahçeli, başkanlık divanındaki 15 isme bir kez daha yer verdi. 

MYK listesinin sürprizi ise 2012 yılında Bahçeli’nin karşısında lider adayı olarak çıkmak isteyen ancak başaramayan 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. 7 milletvekilini MYK dışında bırakan Bahçeli, 5 milletvekilini listeye aldı. Listeye almadığı isimler, Murat Başesgioğlu, Faruk Bal, Bahattin Şeker, Tunca Toskay, Münir Kutluata, Necati Özensoy, Reşat Doğru şeklinde sıralandı.

LİSTEDE 2 HABERAL

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile aynı ismi taşıyan Mehmet Haberal, yedek listeden aday gösterilince kısa süre şaşkınlık yaşandı. Ancak isim benzerliği olduğu anlaşıldı. Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da yönetimde yerini aldı.

KORAY AYDIN YOK

Eski Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır yeniden MYK’ya dönerek sürpriz yaparken, listeye 4 vekil daha girmeyi başardı.

Bu isimler Mehmet Günal, Mehmet Erdoğan, Bülent Belen ve Muharrem Varlı olarak sıralandı. Yönetime girmesi beklenen ancak olağanüstü kongrede Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın da kendine yer bulamadı. 

KADIN ORANI YÜZDE 10

MYK listesinde yüzde 10’a yaklaşan bir oranda 7 kadın yer buldu.

YORUMLAR 22
  • vakıf 9 yıl önce Şikayet Et
    siz neden bahsediyorsunuz.mhpdeki eğitimli doğru dürüst tek adam DEVLET BAHÇELİ mhpye oyumu sadece DEVLET BAHÇELİ için vereceğim...
    Cevapla
  • Corumlu Ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Secilmesine sevindim. Iyi oldu güzel oldu. Bu demektirki MHP % 13lerde kalacak demektir. Ileride belkide baraj sorunu bile sayin Bahceli sayesinde yasayabilir. Sevindirici haber.
    Cevapla
  • sfd 9 yıl önce Şikayet Et
    akepeli ya da her neysen, sen otur da ilerde bu açılımın aslı ortaya çıkınca ne olacağının derdine düş. mhpyi mhpliler düşünür.
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    ülke tehlikede,bahçeliye rağmen oyumuz mhp nin..
    Cevapla
  • mrr 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu olmasa basta milliyetci oylar artar bence
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız