AK Parti'ye o ilden rekor aday adaylığı başvurusu

AK Parti'den aday adaylığında en fazla başvuru doğal olarak İstanbul'da. 2'inci Ankara. Ancak en fazla başvuru yapılan 3'ncü il sürpriz oldu

AK Parti'ye o ilden rekor aday adaylığı başvurusu
AK Parti'ye o ilden rekor aday adaylığı başvurusu
GİRİŞ 22.03.2015 14:29 GÜNCELLEME 22.03.2015 14:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Seçimde milletvekili aday adayı olabilmek için en fazla başvuru iktidar partisi Ak Parti 'ye yapıldı. 7 Haziran 2015 seçimleri için yapılan başvuru sayısı 6 bin 223 kişiyi buldu. En fazla başvuru İstanbul'da. İkinci sırada ise Ankara . Bu iller elbette sürpriz değil. Asıl sürpriz ise en fazla başvuru yapılan üçcündü ilin Şanlıurfa olması. Şanlıurfa, diğer tüm büyük şehirleri geçti. Bu ilden AK Parti'ye 281 kişi başvuru yaptı.

AK Parti'ye 88 milletvekili çıkaracak İstanbul'da toplam 1166 başvuru yapıldı. İstanbul 1. bölge için 479, 2. bölge için 335, 3. bölge için de 352 başvuru oldu.

En çok başvuru yapılan ikinci il ise Ankara. İki seçim bölgesinden toplam 32 milletvekili çıkaracak olan başkentten aday adaylığı için AKP ’ye 536 başvuru yapıldı. Ankara 1. bölgeden seçilmek için 293, 2. bölgeden seçilmek için ise 243 kişi başvurdu.

Aday adaylığı başvurularında en çok rağbet edilen illerin üçüncü sırasında ise sürpriz bir yer var. 12 milletvekili çıkaracak olan Şanlıurfa’dan AK Parti milletvekili olabilmek için 281 kişi başvuru yapmış durumda. Başvuru sayısındaki yükseklik ile Şanlıurfa; İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır gibi büyük illeri geride bıraktı.

Şanlıurfa’yı Bursa, Konya, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Van, Mardin, Erzurum, Mersin ve Antalya izliyor.

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 3
  • Toprakdan Topraga 9 yıl önce Şikayet Et
    Dogu'da AKP cok oy cıkar ama RTE'nin son konusmalarından sonra % 40 oy kaybederler.
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfalı kardeşlerimize güveniyorlar. :)
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun Urfa'ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor