Akdoğan'dan flaş çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm süreciyle ilgili konuştu.

Akdoğan'dan flaş çözüm süreci açıklaması
Akdoğan'dan flaş çözüm süreci açıklaması
GİRİŞ 27.03.2015 15:10 GÜNCELLEME 27.03.2015 15:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yalçın Akdoğan çözüm süreci ile ilgili olarak; "Sürecin sahibi biziz, bu devlet politikasıdır geri adım atmayız. Cumhurbaşkanının kararlılığı ve rolü önemlidir, sürecin orkestra şefidir. Hem silah hem demokrasi olmaz, ateşle oynayan bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Reformları yaparken pazarlık içinde olmadık

"Çok önemli adımlar attık. Kardeşlik Projesi adı altında reformlar yaptık. Biz bu adımları atarken, reformları yaparken bir pazarlığın parçası olarak bunları yapmadık. Halkımıza dönük temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda doğru bildiğimiz ne varsa bunları yaptık ve yapıyoruz.

Kürtleri HDP'nin siyasi anlayışına teslim etmeyiz

Biz HPD ile rakibiz. Siyasi bir rekabetimiz var. Birbirimizi eleştireceğiz, tartışacağız.. Bu başka bir şeydir. Bu süreç başarılı ile sonuçlanınca da bizim HDP ile siyasi mücadelemiz devam edecek. Çünkü biz onların siyasi anlayışlarını kabul etmiyoruz. Bu anlayışın bölgede Kürtlerin faydasına, değer dünyasına uygun olduğunu da düşünmüyoruz. Kürtleri de bu anlayışa teslim edecek değiliz.

HDP'nin üstlendiği bir rol var dikkat etmeleri gerekiyor

Çözüm Süreci'nde devam eden görüşmeler bağlamında HDP'nin üstlendiği bir rol var. Bu çerçevede onların daha dikkatli hareket etmesi lazım.. Selahattin Demirtaş'ın Sayın Cumhurbaşkanına dönük açıklaması veya süreçle ilgili zaman zaman negatif açıklamaları uygun olmadığını düşünüyorum.

Sürece yüzde 70 destek Erdoğan'a güvenle oluştu

Bu süreci Ak Parti, Tayyip Erdoğan başlattı. Bugün son ankete göre Çözüm Sürecine destek yüzde 68 oranında. Bir sürece eğer yüzde 70'ler civarında toplumsal destek varsa bunu doğru anlamak gerekir. Bu destek HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a olan güvenle ortaya çıkmadı. Öyle olsaydı onların oyu 7-8'lerde kalmazdı. Bu büyük bir siyasi hareketin, yüzden 52 ile seçilen bir Cumhurbaşkanının topluma güvendiği güvenle oluşmuş destektir. Bu süreci HDP'ye rağmen biz başlattık ve bu noktaya getirdik.

YORUMLAR 21
  • Merhaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz akp lilerin bir davası yok ordan burdan toplamasınız ve ülkenin köküne kiibrit suyu döktünüz hayırlı olsun inşallah yanınıza kalmaz
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    reis! konuşmasa böyle bedel öder falan diyecekmiydiniz acaba..
    Cevapla
  • devlet adam 8 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin ne fikri var ne politikası.tayyıp ne derse onu yapan memur kadrosu var.sonunuz geldi inşallah
    Cevapla
  • narin 8 yıl önce Şikayet Et
    bu baris sureci bir algidir,ismi ûzerinde sûrec yani zaman kazanma,ben inanmiyorum.HIC BIR SEY DEGISMIYECEK...
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    EREN.sözünüz bir olsun bu gün başka yarın başka olmayın bu davayı bıtırmeyın . son günlerde biz akpliler hayal kırıklığı yaşyoruz . sayın bakanım şu an bizi dövizle vuruyorlar acil önlem alın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...