Kemal Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran belgesel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler anlatırken duygusal anlar yaşadı.

GİRİŞ 28.03.2015 12:58 GÜNCELLEME 28.03.2015 16:18
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki "Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı" belgeselinin gösterimine katıldı.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler anlatırken duygusal anlar yaşadı.

"GÖZYAŞI DA VAR SEVİNÇLER DE VAR"

"Bu öykünün içinde acılar da var gözyaşı da var sevinçler de var" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti cumhuriyet yapan bu eğitimdir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Babamın nasıl okula başladığını anlatmak isterim. Köyden dedemle birlikte Nazimiye ilçesine geliyorlar. Caddede yürürken bir zil çalıyor ve bir kapıdan çocuklar dışarı fırlıyor. Babam 'bunlar kimin çocukları' diyor. Dedem 'burası ev değil oğlum okul' diyor. Babam okula gitmek istiyor ancak dedem karşı çıkıyor" dedi.

"BEN BU ÜLKE İÇİN PIRIL PIRIL 3 ÇOCUK YETİŞTİRDİM"

Babasının ısrarları sonucu yaşını küçültürüp okula kaydolduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Onun direnci bizi buraları taşıdı. Annem okuma yazma bilmezdi. Ama ben bu ülke için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim. Hangi anne baba çocuklarının iyi okumamasını ister. Cumhuriyeti cumhuriyet yapan bu eğitimdir" diye konuştu.



Gözleri dolan Kılıçdaroğlu, 7 kardeşten üniversitesi okuma şansı olan tek kişi olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Babamın 7 çocuğuna birden ayakkabı aldığını hiç hatırlamıyorum. Pardösüm üniversiteye geldiğimde oldu" dedi.


KAYNAK: DHA
YORUMLAR 35
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağlasa hiç umurumda değil : CHP milletimizi çok ağlattı zamanında, Bütün CHPli vekiller ağlamalı aslında !
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    ağlamak mı? bu adam mı?
    Cevapla
  • Ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    SSKyı Kemal batırmadı, erbakan batırdı. Herkese hesapsız kitapsız zamlar yapınca ssk kaldıramadı, zarar üstüne zarar yazdı. Kaldı şimdilerde çok daha büyük zararlara uğramış durumda. Nerede sizin aklınız?
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güldüm. demekki hesapsız!! kitapsız!!! zam yapılınca ülke zarar ediyor. peki emeklilere ikramiyenin hesabı nasıl yapıldı...??
    Cevapla
  • bülent korkmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    ssk zamanlarınıda anlattımı bence en güzel yıllarıydı nasıl verecen okadar paranın hesabını burada değil esas hesap öteki tarafta
    Cevapla
  • urfair 9 yıl önce Şikayet Et
    gece kabusu gibi foto vallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması