Davutoğlu ''Ben yazdım'' demişti! İşte ayrıntıları

Başbakan Davutoğlu'nun ''bizzat yazdım” dediği seçim beyannamesinin detaylarına ulaşıldı. Beyanname 15 Nisan'da açıklanacak.

Davutoğlu ''Ben yazdım'' demişti! İşte ayrıntıları
Davutoğlu ''Ben yazdım'' demişti! İşte ayrıntıları
GİRİŞ 29.03.2015 10:10 GÜNCELLEME 29.03.2015 10:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ‘başkanlık sistemi’yle ilgili olarak, “Seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin nasıl yer alacağını bizzat yazdım” dediği açıklamasının detaylarına ulaşıldı.

AK Parti, seçim beyannamesinde başkanlık sistemine, ‘yeni Anayasa ve demokratikleşme’ başlığı altında yer verecek. Beyannamede, başkanlık sisteminin argümanı olarak, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gösterilecek. Seçilmiş cumhurbaşkanının göreve başlamasıyla parlamenter sistemden uzaklaşıldığı ifade edilecek. Hesap verenle yetki sahibinin aynı kişi olması vurgulanacak.

ÖZEL EKİPLE ÇALIŞACAK

Çarşamba akşamı, 12 üyeli komisyonun taslağını tamamladığı seçim beyannamesi, Davutoğlu’na sunuldu. Davutoğlu, milletvekili listeleriyle ilgili çalışmasını 7 Nisan’da tamamladıktan sonra beyannameye ağırlık verecek.

Davutoğlu’nun özel bir ekiple yapacağı çalışmayla beyannameye son şekli verilecek.

Beyannamenin 15 Nisan’da açıklanması planlanıyor. Beyannamenin omurgasını, ‘Yeni Türkiye’ söylemi oluşturacak. 100 sayfalık beyannamede, sunuş kısmının yanı sıra bazı bölümler de Davutoğlu tarafından yeniden kaleme alınacak. Beyannamede, Çözüm Süreci, Yeni Anayasa, İleri Demokrasi gibi temel konuların yanı sıra kalkınma ve yatırımlar yer alacak. Alevi vatandaşların talepleri de beyannamede yer bulacak.

Beyannamede, cemevi yerine, inanç merkezi ifadesi kullanılacak. Emeklilerle ve sosyal yardımlarla ilgili özel bir çalışma yapıldığı ve bunun da beyannamede yer alacağı belirtiliyor. Beyannamede yeni bir hızlı tren hattının da yer alacağı ifade ediliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 24
  • hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    çok öneöli değil başkanlık sistemi için seve seve akp ye oy vereceksiniz başka parti mi var?
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    kimden oy alacağınızı şaşrıdınız, alevilerden mi? yoksa ülkücülerden mi? yoksa kürtlerden mi? çırpındıkça oyunuz düşüyor haberiniz olsun.
    Cevapla
  • Ragip 9 yıl önce Şikayet Et
    Marjinal partiler sadece bir kesime hitap eder. Eger türkiye'nin partisi olarak kalmak istersen her kesimin gönlünü alip orta yolu bulucaksin.
    Cevapla
  • üsküdarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Kavgaya neden olan Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı sözlerini değerlendiren Hüseyin Çelik, Arınç'ı haklı bulduğunu belirterek "Cumhurbaşkanımız eleştirilerini kamuoyuyla paylaşma yerine, gazetecilerle paylaşma yerine Başbakanımızla paylaşsaydı" ifadelerini kullandı.
    Cevapla
  • Hamit'e 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş asgari ücretin az olduğunu, adaletsizlik olduğunu herkes biliyor. Ama sen çelişkilerle dolusun. Asgari ücret alıp 700liralık evde oturman normal mi yani? 700 öyle olsa, 40 lira internet faturası, 30 da telefondur, Allah bilir akıllı telefonunun taksidi vardır, kredi kartın kesin 2 tanedir. Korktuğum ne biliyomusun arabanın da olması... Türkiyede arabası olan kaç milyon kişi var acaba? :) hepsi de aç! Toprak bile artık doyuramaz
    Cevapla
  • hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    gidin köyünüze çiftçilik yapın orda daha fazla para kaznırsın şirket kurarsin
    Cevapla
  • Hamit 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim ne arabam var kulandigim telefon 150 liralık eski telefon kirayida babamla aynı evde oturdumiz için beraber veriyoruz 600 700 liradan alınan aşağı kira varmı istanbulda dedim sizin tuzunuz kuru sen önce kiralar kaç para öğren
    Cevapla
  • Hamit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakiyomda tuzu kuru olanlar diyorki bu hukumeten daha iyisi gelmedi siz hiç askeri ücrete çalıştığınızmi peki siz 700 lira kira her ay verdinizmi siz çocuğunuz birsey istediğinde oğlum paramiz yok dedinizmi acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi