Galip Ensarioğlu: Derin PKK iş başında

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Erdoğan’ı hedef alan sözlerini şöyle yorumladı:

Galip Ensarioğlu: Derin PKK iş başında
Galip Ensarioğlu: Derin PKK iş başında
GİRİŞ 29.03.2015 13:38 GÜNCELLEME 29.03.2015 13:38

Çözüm sürecinde hareketli günler yaşanırken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “HDP’nin amacı ‘Erdoğan’a muhalefet etmiyorsunuz’ diyen CHP seçmenini ve sol kesimi yanına çekip, barajı aşmaktır. Çözüm sürecini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı unutulmamalı” dedi.

Çözüm Süreci’ndeki söylemler giderek sertleşirken, hedefe Cumhurbaşkanı’nın konulmasının çözümün ruhuna aykırı olduğunu belirten Ensarioğlu, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Erdoğan’ı hedef alan sözlerini şöyle yorumladı: “Cumhurbaşkanımız, Çözüm Süreci’ni başlatan kişidir. Aynı zamanda çözüm süreci artık bir devlet projesidir. Devletin başı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Demirtaş’ın, sözleri sadece seçime dönüktür. Bu da çözüm sürecinin ruhuna uymuyor. Barajı aşmanın tek koşulunu Erdoğan’a vurmak olarak görmek doğru bir siyaset değil. Çözüm süreci konusunda samimiysek, bunu seçime heba etmemeliyiz. İnsanların ölmesine sebep olacak konulardan kaçınmalıyız.”

Provakasyon peşindeler

PKK’da bir kesimin, HDP’nin barajı aşmasının kendi varlıklarını tehlikeye atacağını düşündüğünü, bu nedenle de silahı bırakmama bahanesi için eylem düşündüğünü belirten Ensarioğlu, “Derin PKK, provakasyon yapıp HDP’nin barajı aşmamasını istiyor. Çünkü çatışma olursa HDP, Batı’dan oy alamayacak, barajı aşamayacak. Oysa HDP barajı aşarsa güçlü olacak, PKK’nın etkisi azalacak. PKK da bunu gördüğü için bazı unsurları ‘Silahın meşruiyeti kalmaz. Güç onlara geçer’ diyor. HDP’nin barajı aşamaması durumunda ‘Bakın hakları savunmak için silah gerekli. Çünkü devlet siyaset yapmaya imkan vermiyor. Silah bırakmamakta haklıymışız’ diyecekler. Bu nedenle Dağlıca’da bazı denemeler yapıldı” diye konuştu. 

KAYNAK: ERDİNÇ AKKOYUNLU - STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!