Kılıçdaroğlu: Her şeyi unuttuk rejim oluşturuyoruz

Gazetecilerin sorularanı yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm sorunları unuttuklarını tek kişiye göre rejim yapıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Her şeyi unuttuk rejim oluşturuyoruz
Kılıçdaroğlu: Her şeyi unuttuk rejim oluşturuyoruz
GİRİŞ 30.03.2015 13:01 GÜNCELLEME 30.03.2015 14:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

- Çift başlı bir yönetim var. Toplum bundan rahatsız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ettiği yemini tutmadı. 

TEK KİŞİYE GÖRE REJİM OLUŞTURUYORUZ

- Sorunları unuttuk tek kişiye göre rejim oluşturuyoruz. ABD'deki gibi olmasın bize göre başkanlık sistemi olsun diyorlar. Türkiye'nin derdi bu mu? Gelin 1980 anayasasını değiştirelim. Açık çek verdik ama hepsine hayır denildi. Bu toplumun buna izin vereceğine inanmıyorum. Yılların parlamenter sistemi var.

ORTADOĞU BATAKLIĞINDA BATARSINIZ

- Türkiye Dış politika konusunda sınıfta kaldı. Siz mezhep endeksli bir dış politika yürütürseniz Ortadoğu'nun bataklığında böyle kalırsınız. Millet diyorlardı değil mi, bu vekilleri de millet seçti. İnsanın biraz millet kavramına saygısı olur. Türkiye'de dünyanın sorunu var. İşsizlik en büyük sorunumuz.

CUMHURBAŞKANLIĞI ÖRTÜLÜ ÖDENEK

- Sorumluluğu olmayan kişiye örtülü ödenek verilmez. Cumhurbaşkanı devletin diğer kurumlarının uyum içinde çalışmasından sorumlu. Parayı kaçak sarayın yapımında kullanacak. 

ÖNSEÇİM

- Seçilen kişiye milletvekili diyorsak vekili millet seçsin. CHP bu konuda demokrasi açısından önemli adım attı. Ben masa başında vekillerin ismini düzenleyeceksem bunun adına demokrasi demem. Siyasette yeni insanlar olmalı memnunum. Güzel bir önseçim yaptık buna demokrasi şöleni diyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Bşkanlık Sisteminde Koalisyonlara,Hükümeti Dşürmek İçin M.Vekili Pazarlığına Yer Olmadığını Biliyorsunn K.K Delikanlı Gibi Söylesene Tek Başımıza İktidar Olamayız Koalisyon Hayellerimiz Var Diye.
    Cevapla
  • Şakir 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar koşulsuz herşeye karşı .( başkalarının başarılı işlerine )
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar merhum Turgut özal C.Başkanlaığna aday oladuğunda da başta demirel ve Erdal İnönü olmak üzere var güçleri ile savaşmışlardı! Niye c. başkanı illa emekli askerlerden olıurdu..bu tabuyu özal yıktı,yolu açtı.. ve yılların siyasetçisi Dermirel ilk seçimde C. Başkanlığını zıpladı..hani istemiyorlardı..cesaretleri yoktu çünkü..şimdide aynı şey..başkanlık sistemi olsun bakalım bundan sonra muhalefet iktidar olursa değiştirecek mi,HAYIR! bakmayın istemezük dediklerine..
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlığı gelmiş gör Kemal, bu yol direk oraya gidiyor !
    Cevapla
  • kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemini rejim değşimi gibi gören bir muahlefetin bu ülkeye verebileceği hiç birşey yoktur başkanlık sistemi adı üstünde sistem değişikliğidir rejim değişikliği değildir
    Cevapla
  • BOP Başarısızlığa Mahkumdur 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayır hayır basbayağı rejim değişikliği ve ülkenin parçalanmaya bir adım daha yaklaşmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi