CHP ve Kılıçdaroğlu'yla ilgili bomba iddia

CHP’de sürpriz isimler listede başı çekti! CHP liderinin seçimden önce kanaat önderlerini toplayıp listeye müdahale ettiği iddia edildi.

CHP ve Kılıçdaroğlu'yla ilgili bomba iddia
CHP ve Kılıçdaroğlu'yla ilgili bomba iddia
GİRİŞ 31.03.2015 09:58 GÜNCELLEME 31.03.2015 09:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ercan Öztürk'ün haberi

CHP’de önceki gün yapılan ön seçimlerde eski A Takımı şoku yaşanıyor. Deniz Baykal, Önder Sav, Hakkı Süha Okay ve Mehmet Sevigen ön seçimde adeta tasfiye edildi. Deniz Baykal’ın Antalya’da ikinci olması ise günün sürpriziydi. İstanbul’da en büyük şoku ise eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yaşadı. Şişli’deki ön seçimde ilk 5’e giremeyen Sarıgül, en çok üyenin bulunduğu Sarıyer’de ise ancak 17’nci olabildi. Sarıgül, 7 Haziran seçimlerinde 9’uncu sıradan aday olacak. CHP ikinci bölgeden daha önce 8 milletvekili çıkartmıştı. Dolayısıyla Sarıgül’ün seçilmeme ihtimali bulunuyor. 

KAPALI ZARFLI OY TARTIŞMA YARATTI 

Kulislerde konuşulanlara göre ise Sarıgül’ün listenin ilk sıralarında çıkmaması için yoğun kulisler yapıldı. Şişli CHP İlçe Başkanı Şecaattin Güney’in hazırladığı liste zarflarla üyelere dağıtıldı. Çok sayıda CHP’linin bu şekilde oy kullandığı ve Sarıgül’ü tercih etmedikleri öğrenildi. Güney’in bu hareketi oy kullanılan okulda büyük tartışma yarattı. 

ANAHTAR LİSTELER KAZANDI 

Günlerdir konuşulan, seçim gününe kadar kızışan anahtar liste ön seçimde belirleyici oldu. Bazı ilçelerde oy verme saatinin sonlarına kadar anahtar liste tartışmaları yaşandı. İlçe başkanları ve partide sözü geçen kişiler tarafından hazırlanan listeler ön seçimde büyük zafer kazandı. İstanbul’da hazırlanan listelerde kamuoyu tarafından bilinmeyen bazı isimlerin yüksek oy almalarının nedeni iste hazırlanan anahtar listelerde kendilerine yer bulmaları olarak yorumlanıyor. 

Gece yarısı operasyonu 

Kulislerde konuşulan bir başka iddia da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden bir gece önce kanaat önderleriyle toplantı yaptığı şeklindeydi. Bir cemevinde yapılan toplantıda  Kılıçdaroğlu’nun Aykut Erdoğdu ve Didem Engin için kulis yaptığı, üyelerin bu şekilde oy kullanmaları için son dakikada bir liste hazırlattığı iddia edildi. Burada yapılan görüşmede Mustafa Sarıgül için de bir karar alındı. Kılıçdaroğlu’nun bu toplantısının ardından Sarıgül’ün önünün kesilmesi için istekte bulunduğu da gelen duyumlar arasında. Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesinden sonra Aykut Erdoğdu büyük bir oy patlaması yaparak ikinci bölgenin birincisi oldu. Kılıçdaroğlu’nun desteklediği Didem Engin de yine listenin başlarında kendisine yer buldu. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 21
  • tarafsız 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yoldaşlarını el altıdan desteklerini yaptırarak akılları sıra vatandaşları kandırıyorlar kendini genel başkanlıktan yapmayacak kuklaları getirecek
    Cevapla
  • afat 9 yıl önce Şikayet Et
    Gülenler liste başı olur. CHP kimse karşı çıkmaz. Dernektaşlar nede olsa.
    Cevapla
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyy CHP'liler K.K Kaç Seçim Oldu Kaybediyor Bu Adamdan Daha Ne Bekliyorsunuz Anlamak Mümkün Değil.
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak akşam. Yalan olduğu buradan belli. Sonuçlara müdahale edilemez. Gerçek seöimdeki gibi YSK denetiminde Hakim gözetiminde yapılır bu seçimler. Anladınız mı?
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    yapsında akp de böyle yapsın buna da razıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek