MHP-BBP ittifakı başlamadan sona erdi

Siyasi kulislerde MHP ile BBP ve SP’nin ittifak oluşturacağına ilişkin söylentiler dolaşırken, MHP’de “ittifaka” kapılar tamamen kapatıldı.

MHP-BBP ittifakı başlamadan sona erdi
MHP-BBP ittifakı başlamadan sona erdi
GİRİŞ 31.03.2015 08:07 GÜNCELLEME 31.03.2015 08:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “kapı ve pencere açık, gelmek isteyen gelsin” sözleri doğrultusunda diğer partilerden aday olmak isteyenlere sıcak bakılacağı kaydedildi. Ancak bu konuda herhangi bir pazarlığa girilmeyecek.
 
Kulislerde BBP ve SP’nin MHP ile teması zorladıkları dile getiriliyor. Destici, bu ittifak arayışını açık bir dille ortaya koyarken, “Seçim işbirliğine açık olduğumuzu daha önce ifade ettik” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin yaptığı, “ittifak yok” açıklamasının kesin bir tavır olduğunu anımsatarak, “Ancak kapı penceremiz açık. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi isteyen gelip aday olabilir. Şimdiye kadar başka partilerle ittifakla ilgili bir çabamız olmadı. MHP’nin duruşu ve görüşü açık” diye konuştu. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 6
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    akp liler sevinmiştir..yeni Türkiye nin taşlarının döşenmesinde mhp den bir destek daha..buna inanmaya başladım..%15 lerle avunsun mhp..akp yi seyretsin sıkıştığında desteklesin..
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    bbp yi yanına almamak gaflet..bahçeli bunu bilerek mi yapıyor..
    Cevapla
  • bahçeli akp nin cankurtaranı 8 yıl önce Şikayet Et
    saadetin tek başına alacağı oy %3, ittifak halinde ise saadet mhp ye, %7 civarında oy takviyesi yapacak. Bahçeli de bunun farkında. Bu ittifak akp ye zarar vereceğinden bahçeli buna yanaşmaz. veya 2001 de olduğu gibi yüksek oy alırsam başbakanlık teklif ederler diye çekiniyor olabilir.
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Inssllah bir gün esas ülkűcülük yaparsiniz
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu duruşun acık nette aldıgın oy bellı tabı yerınız garantı maaşda var oh ne guzel dunya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!