En yakınındaki isim İstanbul'dan aday

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun en yakınındaki isim İstanbul'dan aday olacak.

En yakınındaki isim İstanbul'dan aday
En yakınındaki isim İstanbul'dan aday
GİRİŞ 01.04.2015 07:21 GÜNCELLEME 01.04.2015 07:52

Davutoğlu’nun A Takımı’ndaki öğrencisi ve en yakınındaki isim olarak dikkat çeken Ali Sarıkaya’nın İstanbul’dan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde de Başbakanlık Danışmanı olan Ertan Aydın’ın Ankara’dan aday olması bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin danışmanlığını yapan Prof. Dr. Vedat Bilgin ile Davutoğlu’nun ekonomi danışmanı Emine Nur Günay’ın İstanbul listelerinde yer bulacağı konuşuluyor.

Davutoğlu’nun sağlık ekibinin başındaki Prof. Dr. Celil Göçer’in Tokat’tan, Taha Özhan’ınsa Malatya’dan seçilebilecek noktalarda aday gösterilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından Aydın Ünal’ın Ankara’dan, Mücahit Aslan’ın ise Ankara veya Diyarbakır’dan listeye gireceği kulislere yansıdı. Mavi Marmara saldırısında katledilen Furkan Doğan’ın babası, akademisyen Ahmet Doğan’ın Kayseri’den, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga’nın İstanbul’dan, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un Tunceli’den milletvekili listesine girmesi bekleniyor.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun yeğeni ve damadı olan Mustafa Afşin Yazıcıoğlu ile AİHM’ye başörtüsü davası açan tıp doktoru Leyla Şahin’in de AK Parti listelerinde yer bulacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?