Kuzu: Teröristler içeriden destek almış olmalı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlerle ilgili; "İçeriden destek verildiğini düşünüyorum" dedi.

GİRİŞ 01.04.2015 18:19 GÜNCELLEME 01.04.2015 18:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gündeme dair açıklamalar yapan Prof. Dr. Burhan Kuzu, dün yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak, Türkiye'de teröre başka devletlerce destek verildiğini, bunun yıllardır bilindiğini ve soruna kökünden çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Kuzu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Mehmet Selim Kiraz benim üniversiteden öğrencimdi. Olayın oluş biçimi Türkiye'de önceden olmuş bazı olaylara benziyor ama önemli hususlar var. Giriş nasıl sağlandı? İçeriden destek sağlandığını düşünüyorum. Bunu bulmamız gerek aksi taktirde benzer olaylar yaşanacak. Bugün de ilçe başkanlığımıza saldırı oldu. Birileri sorunların çözülmemesini istiyor.

"Muhalefetin tavrı dehşet verici"

Muhalefet bu olaylar karşısında diğer olaylara nazaran daha ılımlı, daha sakin, 'Olabilir' cinsinden bir tavır sergiliyor. Bunu dehşet verici buluyorum. Bu süreçte benzer olayların olabileceği düşünülüyor. Tabi devletimiz elinden ne geliyorsa yapacak. Terör dünyanın başının belası, sadece bize has değil.

Büyük devletler büyük devletliğini göstermiyorlar. Komşu Yunanistan'da DHKP-C yıllardan beri eğitim görüyor, bu biliniyor. Komşu komşu değil. IŞİD bir taraftan, PKK bir taraftan bu devlette senelerdir beslendi. Terör bir sektör olmuş. Konuya topyekun bakmak lazım. Bataklığa batmadan sineklerle uğraşmayı doğru bulmuyorum. Konuyu kökünden çözmek için tüm dünya savaş açmalı ama öyle olmuyor. Bazı devletler yardım ediyor, bu net ve açık.

"Bunlar sokakta serseri mayın gibi mi gezecekler?"

Özeleştiri yapayım. Bu saldırgan iki genç daha önce hapiste yatmışlar, çıkmışlar. Nasıl takip edilmez? Nasıl çıkar? Bunlar sokakta serseri mayın gibi mi gezecekler? Burada sorunlar var. Güvenlik boyutu var. Avukatlarımız meslektaşlarımız, düzgünce çalışan insanlardır ama daha önceki yıllarda da avukatların silah soktuğu görüldü. Ne gerekiyorsa yapılmalı, aramaysa arama, şüpheli ise şüpheli davranma... Salt örgüt kurmak suçtur. Bu adamlar içeride altı sene yatıp çıksaydı bu cinayeti yine işlerdi. İçeride yatıp çıkması bu adamları ıslah etmiyor. Ceza arıtırımı çözüm değil. Bence bundan ziyade, mimli kişilerin takip edilmesi gerekiyor. Bu memleketin istihbaratı var. Çıkan yangını söndürmekle yol almamız çok zor.

Çıkarılan dersler ne olabilir?

Adalette sorunlar olabilir, düzeltebilir. Bunun çözümü bu yöntemle olmamalı. Çıkarılan dersler derken, güvenlik açısından, giriş çıkışla ilgili konulardan bahsedilmiş olabilir.

Savcı dosya ile ilgileniyordu, sanki üzerine yatmıştı da bu olay oldu. Öyle bir şey de yok ortada. Tamamen Türkiye'yi karıştırmaya yönelik.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Kanal A'da yayınlanan ve Tuğba Dalkılıç'ın sunduğu İşte Haber programının canlı yayın konuğu oldu.

YORUMLAR 3
  • Adliye çalışanı 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle içerden destek var. Aranmadan içeri girmek isteyen avukatları sorgulayın bakalım ne çıkacak
    Cevapla
  • milli irade 9 yıl önce Şikayet Et
    Devletin görevi bu olaya her kim yardım etmişşse onları bulup adalete teslim etmek. Eğer bulunmazssa bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu savcı cinayeti SABANCI CENTER suikastına benziyor.Tabi ki içerden destek var.Bir çaycı vardır .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti