MHP'den görülmemiş hamle

MHP Genel Merkezi, 7 Nisan'da milletvekili adaylarını açıklamadan önce teşkilat içinde eğilim yoklaması yapacak.

MHP'den görülmemiş hamle
MHP'den görülmemiş hamle
GİRİŞ 02.04.2015 03:39 GÜNCELLEME 02.04.2015 03:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Parti üyeleri web sitesinden aday görmek istedikleri kişileri seçecek. Şifreli oylamaya parti üyesi olmayanlar katılamayacak, her üye bir oy verecek. 
 
AK Parti milletvekili adaylarını belirlerken teşkilatın temayülünü (eğilimini) sandık kurarak ölçmüştü. MHP ise sanal temayül yapacak.
 
MHP Genel Merkezi, ülke genelindeki tüm üyelere kısa mesajla bunun bilgisini verdi.
 
Sanal temayülde http://temayul02.mhp.org.tr adresli web sitesine girip TC kimlik numarası, ad, soyad, cep telefonu numarası ve kullanılan operatörün adı yazılıyor.
 
Daha sonra üyenin cep telefonuna kısa mesajla şifre geliyor. Bu şifre yazıldığında tercihte bulunmak istedikleri il soruluyor.
 
Örneğin İzmir işaretleniyor. İzmir'in hangi seçim bölgesinde oylamada bulunulacağını belirtmek için bir tık daha gerekiyor.
 
Parti üyesi, o bölgenin milletvekili aday adaylarının adlarının yazılı olduğu sayfada kimlerin milletvekili görmek istediğini işaretliyor.
 
Üyenin tercihi bu şekilde alınmış oluyor. Parti üyesi olmayan biri tercihte bulunmak istediğinde 'sistemde kayıtlı değilsiniz' uyarısıyla karşılaşıyor, her üye sadece bir kez oylamaya katılabiliyor.
 
İZMİR'DE 38 ADAY ADAYI
 
MHP'de 38 kişi İzmir milletvekili aday adayı oldu. Şu isimler, aday olmak için yarışacak:
 
1.Bölge: Ali Onar, Aslan Savaşan, Doğan Varol, Halit Dalgıç, Hasan Zerek, Hüsnü Gürhan Seçkiner, Ömer Aslan, Oktay Vural, Müsavat Dervişoğlu, Selahattin Şahin, Yüksel Dumanoğlu
 
2. Bölge: Ahmet Kenan Tanrıkulu, Battal Aktaş, Emine Ateş, Eshat Vuruşkan, Hasan Ali Okan, Kamil Erdal Sipahi, Lütfi Kılıç, Mehmet Bahadır Akyüz, Mehmet Salih Kadıoğlu, Murat Koç, Murat Taşer, Nuri Çiftçi, Özer Ünsal, Recep Akan, Serdar Mersin, Suavi Tuncay, Tahsin Kaya, Taşkın Işık, Yalçın Koçyiğit
Senem Kılıç, Naci Düz, Recep Kök, Şenol Bal, Hatice Bölük, Süeda Neslihan Çelik, Figen Tosunor, Orhan Abdullah Köymen ise bölge belirtmedi.
 

YORUMLAR 5
  • haysin 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların kasetleri yoktur inşallah
    Cevapla
  • mertt48 8 yıl önce Şikayet Et
    ister egilim, ister eğim yoklaması yok alacanız oy can catlasa yüzde 14 boşa çırpınmayın sonuç belli
    Cevapla
  • ali osman maraşdan 8 yıl önce Şikayet Et
    Asönsöler mitik otobusune cikmaya calışan ecevidin ortagi vs ne olacak işde 7 Cedini korusun korusun erdoganin ve benimde ceddimi vesile etsin RABİM
    Cevapla
  • bop eşbaşkanlığından iyidir 8 yıl önce Şikayet Et
    ecevitin kuklası olunca cehenneme gidilir mi bilmem ama bop eşbaşkanı olunca ve de onu destekleyince cehenneme gidilir;)
    Cevapla
  • Kahramanmaraş'lı 8 yıl önce Şikayet Et
    Birader önce Türkçe'yi kullanmayı öğren, sonra gel Türk Milliyetçileri'ne laf sokmaya çalış!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!