Bahçeli'yi en çok zorlayacak şehir

Ağır topların aday olduğu İstanbul, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi en çok zorlayacak il olarak gözüküyor.

Bahçeli'yi en çok zorlayacak şehir
Bahçeli'yi en çok zorlayacak şehir
GİRİŞ 06.04.2015 09:36 GÜNCELLEME 06.04.2015 09:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin vekil adaylarını belirlemek için makam odasına kapandı. Bahçeli'nin kadın ve genç isimlere yöneldiği, 180 kadın aday adayından 50'sinin listeye gireceği öğrenildi.

Ama Devlet Bahçeli'yi en çok zorlayacak il İstanbul. Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Celal Adan ile Meral Akşener yerlerini korurken, Prof. Dr. Ümit Özdağ ile trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci'nin de İstanbul listesinde yer bulan bazı isimler.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Osmaniye'den aday olan Bahçeli'nin, son dakika değişikliği yaşanmazsa genel başkan yardımcılarından Semih Yalçın'ı Gaziantep'ten, Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu, Mevlüt Karakaya'yı Ankara'dan aday gösterecek. Eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz ile eski Kadın Kolları Başkanı ve başörtülü olan Hediye Akdere'nin de Ankara listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara listesinde, Yaşar Yıldırım, Özcan Yeniçeri, Mustafa Erdem, Mehmet Damar, Hamit Ayanoğlu, Osman Durmuş, İbrahim Çiftçi, Mehmet Ali Tanrıverdi, Lütfü Şahsuvaroğlu ve Mustafa Mit gibi isimler yer alıyor.

BAHÇELİ'Yİ ZORLAYACAK

Bahçeli'yi zorlayacak İstanbul listesinde de önemli isimler bulunuyor. Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Celal Adan ile TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in tartışmasız yerlerini korudukları öğrenilirken, Prof. Dr. Ümit Özdağ ile trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci'nin de İstanbul listesinde yer bulacağı belirtiliyor. İstanbul listesindeki isimler şöyle sıralanıyor: Ali Torlak, Murat Başesgioğlu, Abdurrahman Başkan, Ahmet Turgut, Mehmet Aslan, Ömer Balıbey, Arif Tevetoğlu, Ahad Andican, Sait Gönen, Suat Başaran.

MEVCUT VEKİLLER YERİNİ KORUYOR

İzmir listesinde ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun iki ayrı bölgeden ilk sırada yer almaları netleşirken, listede akademisyen Senem Kılıç, Erdal Sipahi, Şenol Bal, Müsavaat Dervişoğlu gibi isimlerde bulunuyor.

KADIN VEKİLLERE ÖNCELİK VERECEK

Bahçeli, mevcut milletvekillerinden adaylık için başvurmayan 6 kişi dışındaki herkesi listeye koyacak. Ancak 15'e yakın milletvekilini ise seçilebilecek sıralarda yer almayacağı öğrenildi. Bahçeli, listede kadın ve genç isimlere de yönelecek. 180 kadın aday adayının 50'den fazlasını listeye taşıyacak olan Bahçeli'nin 10 kadın adayı seçilebilecek sıralara koyacağı dile getiriliyor. Bahçeli'nin aday adayı olan 36 engelliden ise bir kaçını milletvekili listesine taşıyacağı vurgulanıyor.

ANTALYA VE ADANA REVAÇTA

Yerel seçimde başarılı olan Mersin, Adana ve Antalya adaylık listesinde oldukça revaçta. Antalya'da mevcut milletvekili Mehmet Günal yerini korurken, Merkez Valisi Nuri Okutan, Bahçeli'nin Başdanışmanı Metin Özkan, Eski emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik listede yer alıyor.

Adana'da mevcut vekiller Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı'nın girdiği listede, hukukçu kimliği ile bilinen TBMM Bürokratı Şeref İba, Yörük Ali Paşa olarak bilinen Emekli General Ali Aydın, Eski milletvekili Metanet Çulhaoğlu da önemli isim olarak görülüyor. Çorum'da ise avukat Aybüke Topçubaşı Ekici'nin şansı yüksek.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 11
  • halirbam 9 yıl önce Şikayet Et
    Gecenlerde oktay vural ... hedef 20 uzeri demisti ... kilicdarogluda 30 uzeri dedi ... daha bastan muhalefet olmayi kabul edenlerle nereye kadar... bunlarda yüz yokki ...yenilip yenilip yavas yavas ilerliyoruz derler :) ...MHPnin zorlanmadigi ilmi var? Turkiyenin 3te1 de hic yok
    Cevapla
  • Kuzey 9 yıl önce Şikayet Et
    bbp-sp uyanıklık yapmaya çalışmasın, madem milli ittifak diyorlar. Çıkıp diyecekler ki biz seçime girmiyoruz. MHP lehine çekiliyoruz. Koltuk derdiniz yoksa çıkıp bu açıklamayı yapmalısınız.
    Cevapla
  • halirbam 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayni bahceli gibi diyorsun yani ... mesele vatan ...koltuk davamiz yok diyen MHP de neden 9 secimdir kaybedip APO yakalanmasi haricinde yuzde 15 asamayan biri MHP basinda ? Koltuk davasi güden bahceli sayesinde AKP 45 lerden dusmuyor ... MHPye vatanini koltugundan daha cok seven biri gecmeli..
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bahceli bey sen berkin elvandan oy bekliyorsun galiba bu millet seni sandıga gömecektir şehid savcının cenazesıne bile katılmadın cumhur reisi seçiminde 14 parti bir oldunuz millet osmanlı tokadını çaktı sana vede vagon oldugun chpeye paralel yapıya ragmen sp bbp sizimi kurtaracak desticide kamalakta bahcelide paralelnin eline düşmüşler bu millet alayınızı 7 hazıranda ak parti kurtaracktır ALLAHIN iziniyle vesallam
    Cevapla
  • kalem 9 yıl önce Şikayet Et
    Bbp ve sp %1 etmesi zor
    Cevapla
  • eski mhp li 9 yıl önce Şikayet Et
    chp = mhp ben hangisine karşıydım unuttum artık mhp sağcı parti olmaktan malesef çıktı devlet olduğu sürece ak parti yükselmeye devam eder
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp nin eskisi olmaz. eskiden mhp li olsaydın sağ sol needir bilridin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!