CHP'de adaylık krizi: Sevigen çıldırdı

CHP Genel Merkezi'nin ön seçimde Sarıgül'le birlikte üstüğünü çizdiği iddia edilen Eski Genel Sekreter Mehmet Sevigen yaşananları anlattı.

CHP'de adaylık krizi: Sevigen çıldırdı
CHP'de adaylık krizi: Sevigen çıldırdı
GİRİŞ 06.04.2015 10:01 GÜNCELLEME 06.04.2015 10:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP’de geçtiğimiz haftasonu yapılan ön seçimde Ankara merkezli kumpasın kurbanlarından olan Mehmet Sevigen AKŞAM’a konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve başkan yardımcıları tarafından kurulan konsey toplantısına davet edildiğini anlatan Sevigen "Şükrü Genç beni Derbent'e çağırıp destek verdiğini söyledi. Sonra listeden bahsedip ‘Ankara’dan gelen talimat’ diyerek konuşmaya başladı. Ben buna inanmadım. Ankara böyle bir kumpas yapacaksa ön seçime ne gerek var? Söyleselerdi baştan ön seçime girmezdik. Bana da çıkıp açık açık ‘Seni istemiyoruz’ deselerdi. Böyle bir siyasi dizayna ne gerek vardı. Ben bu partide genel sekreterlik yaptım. Kapı kapı dolaşıp liste mi dağıtacağım.

ÜÇ ANKETTE DE İSMİM VARDI 

Aykut Erdoğdu, Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul il başkanlığı üç farklı anket yaptırdı. Ben üç anketin de ilk üç sırasındaydım. Buna inanmayan kişiler Mustafa Sarıgül’e, Aykut Erdoğdu’ya ve İstanbul İl Başkanlığı’na sorabilir. 

ŞÜKRÜ GENÇ BENİ DE ÇAĞIRDI 

Beni en çok bu işlerde Şükrü Genç’in olması üzmüştür. Yerel seçimlerde dayak yeme pahasına sabahlara kadar Şükrü Genç için kavga verdim. Beni en çok bu üzdü.

TOMBALA VEKİL OLDULAR  

Partisinin düştüğü duruma çok üzüldüğünü Genel Merkez'in böyle bir kumpasa giriştiğine inanmak bile istemediğini belirten Sevigen, “Bugün ön seçimden kaçanlar üyelerin oylarına ipotek koymaya çalıştılar. Daha önce başkalarına tombala vekil diyenler şimdi kendileri ‘Tombala Vekil’ konumuna düştü. 

SARIGÜL'LE İTTİFAK YOK

Sarıgül ile ittifak yapmadığımı bir türlü anlatamadım. Böyle bir dedikodu çıkardılar. Bunu benim yüzüme karşı da söylediler. Bana ‘Sarıgül ile hareket ediyormuşsun’ diye telefonlar geldi. İlçelerden arıyorlar. Ben Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket etmediğime inandırmak için günlerimi harcadım. 

KAYNAK: ERCAN ÖZTÜRK - AKŞAM
YORUMLAR 4
  • BOZKURT 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar işlerine gelince sandığı gösterirler, işlerine gelmezse; her şey sandık değildir derler. Mercimek gibidirler.
    Cevapla
  • bigmücahid2002 9 yıl önce Şikayet Et
    Bölünün ve beter olun
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlarmı devleti milleti yönetecek kendilerini önce yönetsinler chpede 91 yıldır demokrasi yok chpede çıkar manfaat hile hurda yalan dolan adam satmak chpnin geninde var zaten biri çıksın inkar etsin edemezler bunlar iktıdar olsa devlet millet 4 ayda batar murat karayalçın efendi 1994de shpnin genel başkanıydı tansu çillerle hükümet kurmuştu 5 nisan kararlarından başbakan yardımcsıydı türkiyeyi batıran bu karayalcından devlete millete ne hayır gelirki ALLAH bunlara asla fırsat vermesin amin vesallam
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    chp'nin parti içi demokrasisi işte böyle oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'