Kuzu: Uyumaya devam et İlber Hoca!

Başkanlık sistemine karşı çıkarak "Burası Uruguay mı" diyen Prof. İlber Ortaylı'ya en sert cevap Ak Partili Prof. Dr. Burhan Kuzu'dan geldi.

Kuzu: Uyumaya devam et İlber Hoca!
Kuzu: Uyumaya devam et İlber Hoca!
GİRİŞ 07.04.2015 12:02 GÜNCELLEME 07.04.2015 12:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Burası Uruguay mı?” diyerek başkanlık sistemini eleştirdiği açıklamalarına tepki gösterdi.

“İSTANBUL’DA GÖREV ALDIKTAN SONRA DEĞİŞTİ”

İlber Hoca özünde iyi bir insan ama bilmediği alanlara girdiğinde Uruguay, Paraguay birbirine karıştırıyor. Ben bir kanaldaki canlı yayında uyur halini çok sevdim. O hali çok hoş. En güzeli o hali. Konuştuğunda başka şeyler söylüyor. Dolu bir insan. Hakkını teslim edelim. Bizim dönemde İstanbul’da görev aldı. Ondan sonra Cumhurbaşkanı’na karşı tavır aldı. Başka bir adam oldu. “Osmanlı’da hoşgörü yoktur” lafı benim kanımı dondurdu. Hoşgörünün en alası vardır.

“GERİLE GERİLE ALAY ETMESİNİ KINIYORUM”

Güney Amerika ülkelerinin hepsinde başkanlık modelleri var. Ama sistemin doğum yeri ABD’dedir. Onu niye söylemiyorsun? “Burası ABD mi?” desene. Kaldı ki 30 yıl önceki Uruguay ile bugünkü arasında fersah fersah fark var. Alay edilecek şekilde vermek bir bilim adamına yakışmaz. Başkanlık modelini alıp yayıla yayılı gerile gerile anlatmasını kınıyorum. Ayrıca bu millete sorulacak bir konu. Ama uyku halini sevdim, öyle devam etsin. 

A Haber’de Sevilay Yükselir’in yönetiminde yayınlanan “%100 Siyaset” programında Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Burası Uruguay mı?” diyerek başkanlık sistemini eleştirdiği açıklamalar da tartışmaya açıldı.

YORUMLAR 14
  • can 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikan tarzı yasama yürütme ve yargının hem tam bağımsız olup hemde birbirlerinin hatalarını kontrol ettikleri bir başkanlık sisteminden Cumhurbaşkanımızın fıtratı gereği nefret ettiği herkesin malumudur.cumhurbaşkanımız tüm güçleri elinin altında istiyor
    Cevapla
  • armadillo 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Osmanlıda hoşgörü olmamış olsaydı, fethettiği yerlerde bir tane yerli halk kalmazdı.Zamanımızda bile İslamiyeti anlamayanların nasıl vahşileştiği ortadayken osmanlıyı anlamamak enteresan.
    Cevapla
  • halit can 9 yıl önce Şikayet Et
    "alimin uykusu cahilin ibadetinden hayırlıdır." hadis-i şerifi hangi olay üzerine söylenmiş, bunu araştırırsanız hangi alimin uykusunun hayırlı olduğunu anlarsınız.
    Cevapla
  • Mustafa KIRANSOY 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumunuz için teşekkürler, devamını getirip biz aydınlatırsanız memnun oluruz. Ayrıca şu konuda bilginizi almak istiyorum. Hadisler olduğu zamanla sınırlı mıdırlar. Yani Peygamber Efendimizin yaşadığı zamanda söylediği bir ifade günümüzdeki bir olayın açıklanmasında kullanılamaz mıdır.
    Cevapla
  • Mustafa KIRANSOY 9 yıl önce Şikayet Et
    İlber Hoca'nın konusunda alim olduğunu Türkiye değil dünya biliyor. İlber Hoca gibi Türkiyeden bir aydını daha bulmak zordur. Böyle kişileri günlük ikballere bulaştırarak küçültmeye çalışmak ancak küçülteni küçültür.Alimin uykusu konusuna gelince bu söz benim değil Hz.MUHAMMED (S.A.V.) aittir. Mezhep imamımız Ebu Halife hazretlerine gelince onun yaşantışını oku sayın cahil cühele zafer beyefendi. Oda birtakım kişiler gibi saraya kapaklanmak için uğraşsaydı şehit olmazdı. İşte alimi sen gibilerden ayıran yön güç karşısında doğrudan, haktan taviz vermemesidir.Hoşuna gitse de gitmese de alim alimdir,cahil her yerde cahildir.
    Cevapla
  • Mustafa Kıransoy 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu diyerek beni uyaran arkadaşım, teşekkürler,yanlışımı gösterdin, bir yazım hatası yapmışım doğrusu Ebu Hanife Hazretleridir. Beni yanlıştan döndürdüğün için Allah senden razı olsun. Bunun dışında fikrimde bir değişiklik yoktur.
    Cevapla
  • bie halifedir gidiyor 9 yıl önce Şikayet Et
    ebu halife kim yahu..adı sanı nedir. halifeliğini anladıkta kimden almış bu adam halifeliği.
    Cevapla
  • yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamı kime denir önce onu bilelim.Geleceğe dar açıdan bakan bilim adamı olmaz .olosa dahi o artık ıskartaya çıkmış demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi