Listeye giremeyen 500 bürokrat dönebilecek mi?

Siyasi partilerin aday listelerini YSK'ya teslim etmesi sonrası gözler bürokrasiye çevrildi. 500'den fazla bürokrat dönüş hazırlığı yapıyor.

Listeye giremeyen 500 bürokrat dönebilecek mi?
Listeye giremeyen 500 bürokrat dönebilecek mi?
GİRİŞ 09.04.2015 12:49 GÜNCELLEME 09.04.2015 13:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Listelerin YSK’ya teslim edilmesinin ardından gözler aday olamayan bürokratlara çevrildi. Dilekçe vermek şartıyla bürokratlar bir ay içinde görevlerine dönebilecek. Hakim, savcı, asker ve rektörlerin ise dönüş yolu kapalı...

7 Haziran seçimleri dolayıyla 500'den fazla bürokrat görevinden ayrılarak çeşitli partilerden aday adaylığı başvurusunda bulundu. Listeye giremeyen bürokratlar geri dönüş hazırlığına yöneldi. 7 Haziran seçimlerinde siyasi partilerden milletvekili adayı olmak için 500'den fazla bürokrat kamudaki görevlerinden istifa etti. Bürokratların en yoğun ilgisi AK Parti'ye oldu. Yaklaşık 350 bürokrat AK Parti'den, 150 bürokrat CHP'den 10'a yakın bürokrat da MHP'den aday olabilmek için istifa ettiler. HDP'den ise 3 bürokrat siyasete atılmak için görevini bıraktı.

DİLEKÇE YAZACAKLAR

Ancak geri dönmek isteyen bürokratlar YSK'nın kesin sonuçları açıklanmasını bekleyecekler. Açıklamanın ardından bir ay içinde görevlerine tekrar dönebilmek için dilekçe verecekler. Mevzuata göre bürokratlar dönüş için kurumlarına “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday gösterilmediğim için 298 sayılı Kanunun ek 7'nci maddesi hükmü gereğince görevime dönmek istiyorum” dilekçesi verecekler.

BOŞ KADROLARA ATAMA

Bürokratlar, istifa ettikleri günden, döndükleri güne kadar olan süreçteki memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından değerlendirilmiyor. Aday olamayanlara, aradan geçen süreyle ilgili de hiçbir ödeme yapılmayacak. Bu isimlerin halen boş olan kadrolarına atanabileceği gibi, kıdemiyle eş değer farklı görevlerin verilmesi ihtimali de bulunuyor. Yüksek mahkeme üyeleri; hâkimler ve savcılar; subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı ise bulunmuyor.

LİSTEDE YER BULAMAYAN BÜROKRATLAR

Milletvekilliği için istifa etmesine karşın listelerde yer bulamayan bürokratlardan bazıları şunlar:

Kamu Güvenliği eski Müsteşarı ve Merkez valisi Ulvi Saran, SPK Başkanvekili Prof. Dr. Nurullah Genç, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakca, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Vahit Bıçak, ÖİB Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı, SGK Başkanı Yadigar Gökalp, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı.

LİSTEYE GİREMEYEN BAKAN YARDIMCILARI

Bakan yardımcılığını bırakarak aday adaylık başvurusunda bulunanlardan, Nurettin Akman (Orman ve Su İşleri), Abdullah Erdem Cantimur (Maliye), Orhan Erdem (MEB), Alaattin Büyükaya (AB), Fatih Metin (Gümrük ve Ticaret) ve Çiğdem Atabek (Aile ve Sosyal Politikalar) listeye giremedi.

VEKİLLİK İÇİN TER DÖKECEK BÜROKRAT ADAYLAR

AK Parti listesindeki bürokrat adaylar şöyle: Adana: Talip Küçükcan; Adıyaman: Adnan Boynukara; Ağrı: Abdullah Atay; Ankara: Ahmet Gündoğdu, Ali İhsan Arslan, Ertan Aydın, Mehmet Emin Zararsız, Hasan Albayrak, Vedat Bilgin, Aydın Ünal; Bayburt: Naci Ağbal; Diyarbakır: Fazıl Hüsnü Erdem; Düzce: Faruk Özlü; Erzurum: Adnan Yılmaz; Hakkari: Rüstem Zeydan; İstanbul: Durmuş Ali Sarıkaya, Ethem Tolga; İzmir: Mustafa İbrahim Turhan; Konya: Ziya Altunyaldız, Leyla Şahin; Malatya: Taha Özhan; Sakarya: Mustafa İsen; Samsun: Kamuran Özden; Şanlıurfa: Mazhar Bağlı; Tokat: Coşkun Çakır, Celil Göçer. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta MHP'de Samsun'dan listede yer bulurken, Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş HDP tarafından Diyarbakır'dan aday gösterilidi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    devletin adamı olması gereken bürokratlar partilerin adamları olduklarını açıklamışlardır. göreve ve memuriyete kesinlikle dönmemeleri gerekir.
    Cevapla
  • i.ünver 9 yıl önce Şikayet Et
    D.S.İ Genel Müdürü Akif Özkaldı bey Afyondan listede yer aldı yanlış yazılmış düzeltelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı