Kılıçdaroğlu: Başarısız olanın bırakması doğal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette hedefin başarı olduğunu, başarısız olanların siyaseti bırakması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Başarısız olanın bırakması doğal
Kılıçdaroğlu: Başarısız olanın bırakması doğal
GİRİŞ 10.04.2015 18:42 GÜNCELLEME 10.04.2015 18:59
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Bolu’nun Gerede ilçesinde Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra tabakhaneleri ziyaret etti, işçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Ardından ilçe merkezindeki bir parkta vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri gazetecilerin sorularını da burada yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçimleri kazanamaması durumunda görevini bırakacağını açıklamasıyla ilgili soruyu, "Bu gayet doğal arkadaşlar. Siyasete giren insanın başarıyı hedeflemesi lazım. Eğer başarısız olursa siyaseti bırakması lazım. Bu gayet doğal bir şey" dedi.

Kılıçdaroğlu gazetecilerin, "Peki siz bırakır mısınız?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Gayet doğal olduğunu söyledim arkadaşlar. Başarısız olursanız ayrılırsınız. Yeni insanlara verirsiniz. Türkiye insan açısından çok zengin bir ülke. Dürüst siyasetçilerimiz var. Siyasette ahlakı esas kıldığımız zaman Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Türkiye’nin esas sorunu siyasette ahlakın olmamasıdır." Kılıçdaroğlu hedefini de "Bu ülkeyi doğru dürüst bir yerlere taşımak, güzel Türkiye’yi inşa etmek" olarak açıkladı.

ORAN SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, Umut Oran’ın Mersin’den kontenjan dördüncü sırada aday gösterilen, ancak kalp spazmı nedeniyle adalıktan çekilen Mustafa Baysan’ın yerine aday gösterileceğiyle iddiaların sorulması üzerine, "Arkadaşlar konuyu değerlendiriyorlar, bakıyorlar. İl başkanımız orada, milletvekilimiz orada, diğer arkadaşlar orada. Oturulup konuşuluyor bakacağız ona. Tabii bu arada sağlık sorunu yaşayan dördüncü sıra arkadaşıma da geçmiş olsun dileklerimi ileteyim" diye cevapladı.

YORUMLAR 78
  • CCC 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin basarisini kiskanmayin.Arkadaslar.parklarda.Ciplak.Heykelyapmakta basari.sanat .gerisini.bosverrrr.biraya.devam
    Cevapla
  • xxxccc 9 yıl önce Şikayet Et
    Cokisbasardi.sanki.kendisi.fetullah.gulen.kaset verdi koltuga otturdu.
    Cevapla
  • halil 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetin en büyük sorunlarından biri koltuğu bırakmayan lider sorunudur
    Cevapla
  • OF OF 9 yıl önce Şikayet Et
    ucuz delikanlılık yapmayın yorumcular, 400 sonra 335 yakında 276 ...
    Cevapla
  • kandıralı 9 yıl önce Şikayet Et
    kılaçdarın başarıdan anladığı ne ona bakmak lazım 1 büyük mualefetsen işte başarı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi