Refik Eryılmaz'a CHP'den 'geri çek' baskısı

Refik Eryılmaz adaylığını geri çekmesi için kendisini CHP yönetiminden arayanların olduğunu, ancak bu konuda geri adım atmayacağını söyledi.

Refik Eryılmaz'a CHP'den 'geri çek' baskısı
Refik Eryılmaz'a CHP'den 'geri çek' baskısı
GİRİŞ 14.04.2015 07:24 GÜNCELLEME 14.04.2015 07:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay Bağımsız Milletvekili Refik Eryılmaz, AA muhabirinin, aday gösterilmediği partisi CHP'den istifa  etmesi ve seçim bölgesinden bağımsız aday olarak başvurmasına ilişkin sorularını yanıtladı.  

Refik Eryılmaz, yoğun bir şekilde çalışmasına rağmen, listede kendine  yer verilmemesi nedeniyle, seçmen tabanının da rahatsız ve tepkili olduğunu ifade  etti. 
 
CHP'nin, "Hatay nasıl olsa CHP'lidir, kimi listeye koysak ona oy verirler" anlayışına tepki amacıyla bağımsız aday olduğunu belirten Eryılmaz,  "Bizim koltukla bir işimiz olmaz ama tabanın onuruyla gururuyla bu şekilde  oynanmasını doğru bulmuyorum. Halkın istediği ismin liste dışı bırakılması,  bardağın taşmasına neden oldu. Parti, halka rağmen aday belirleme yönteminden  kesinlikle vazgeçmesi gerekiyor. Biz de bunun için, halkın vicdanının sesi için  aday olduk" dedi. 
 
Kendisinin bağımsız aday olmasının, Hatay'da CHP'nin oylarını nasıl  etkileyeceği konusunda Eryılmaz, şöyle devam etti: 
 
"Bana oy verecek olan insanların çok önemli bir bölümü zaten CHP'ye oy  vermeyecekti. Yani, CHP'ye oy verip, sırf ben listede olmadığım için bu seçimde  CHP'ye oy vermeyecek o kadar çok insan var ki. Bunlar HDP'ye, MHP'ye ya da diğer  partilere kayacaklar. 'Eğer sen listede olmazsan CHP'ye oy vermeyeceğiz' diyen on  binlerce kişi var. 
 
Benim seçimlerde şansım olduğunu düşünüyorum. Olsa da olmasa da  içimize sindiremediğimiz bu haksızlığa karşı ortaya bir tavır koymamız  gerekiyordu. Bunun koltukla, milletvekilliği makamıyla uzaktan yakından ilgisi  yok. İnsanların onuru ve gururuyla oynanmasına sessiz kalamazdım. Bu onursuzluğu  ben ömür boyu taşıyamazdım. Bir tepki ortaya koymam gerekiyordu." 
 
"Geri adım atmayacağımı söyledim" 

 
Refik Eryılmaz, bağımsız adaylığını geri çekmesi için kendisini CHP  yönetiminden arayanların olduğunu, ancak bu konuda geri adım atmayacağını  söylediğini ifade etti. 
 
Suriye politikasından dolayı listeye alınmamış olabileceğini anlatan  Eryılmaz, "Eğer neden buysa, demek ki bizim oradaki halkın ve partinin farklı  düşüncelere sahip olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Ben halkın, bu konudaki siyasi  bakış açısını yansıtmaya çalıştım. Biz orada savaş olmasın diye mücadele verdik.  Bizim kimsenin yanında şu veya bu şekilde bir desteğimiz olmadı" diye konuştu. 
 
Kendisinin liste dışı bırakılmasında, Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı'nın dahlinin olduğunu duyduğunu, ancak bunun ne derece doğru olduğunu  bilmediğini belirten Eryılmaz, "Yani biraz daha kendisinin kolayca evirip  çevireceği bir adayla devam etmek istemiş olabileceği konusunda bir duyum aldım"  dedi. 

YORUMLAR 2
  • NURİ 9 yıl önce Şikayet Et
    suriyede hiçbir tarafta yer almamış mış...???? külliyen yalan, oda ona oy vereceklerde beşer esatç, reyhanlıda bomba patlatanlarda onlar, biz hatayın etnik yapısını çooooook iyi biliyoruz. kimin kime hizmet ettiğinide çok iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi beter olun chpden bu TÜRKİYEYE ne hayır gelmişki senden hayır gelsin vesallam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...