Kılıç: Seçim öncesi muhalefeti uyarıyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Seçim öncesinde muhalefeti söylemler konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıyorum" dedi.

Kılıç: Seçim öncesi muhalefeti uyarıyorum
Kılıç: Seçim öncesi muhalefeti uyarıyorum
GİRİŞ 14.04.2015 15:38 GÜNCELLEME 14.04.2015 15:38

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün tarifeli uçakla Ankara'dan Samsun'a geldi. Bakan Kılıç, Çarşamba Havalimanı'nda protokol ve partililer tarafından karşılandı, ardından da Ak Parti Samsun milletvekili adayları ve partililerle birlikte bir kafede sabah kahvaltısı yaptı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin mimarı olduğunu ifade ederek, "Bu süreç ülkemizin geleceği, ülkemizin birliğinin ve beraberliğin teminatı için birlikte yürümemizi gerektirecek, yürümemizi sağlamlaştıracak olan bir sürecin temelidir. Başbakanımız görevi devraldığında ilk yaptığı açıklamalardan bir tanesi de ‘Yolun yarısının geçildiği bir süreçten geriye dönüş olmaz’ demesidir. Dolayısıyla bu yolda yürümeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde yapılacak açıklamalar konusunda muhalefete uyarıda bulunan ve dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "Artık seçim zamanı geldi. Buradan da kendilerini bir kez daha uyaralım. Bizim güvenliğimizden, birliğimizden ve devletin kudretinden hiçbir şekilde müsamaha göstermediğimizi herkes biliyor. Ama bundan 15 sene önce dile getirilen bazı isteklerin çok daha ötesindeki değişimleri Türkiye’de yapmış olan bir iktidar olarak da demokrasimizin, hukukun üstünlüğünün teminatı olan Ak Parti’nin bu yolda hiç çekinmeden yürüyeceğini teminat olarak tekrar dile getiriyoruz. Ama herkes dikkatli olacak. Türk Silah Kuvvetlerimiz üzerindeki görevi en iyi şekilde yapmak için gece gündüz çaba veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü gelenekleri olan bir devlettir. Bu devletin kurallarının nasıl işleyeceği de anayasasında açık ve seçik olarak yazılmıştır. Türkiye’nin kendini geliştirmesi için yeterli olmayan bu anayasayı değiştirmek için milletimizden destek istiyoruz."

Bakan Akif Çağatay Kılıç, kahvaltının ardından ilk olarak partisinin Canik İlçe Başkanlığı, ardından da Tekkeköy İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kılıç, burada partililerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!