MHP 16 ile ağırlık verecek

MHP, seçim kampanyasında, 2011 genel seçimi sonuçlarına göre 1 milletvekili daha çıkartabileceği 16 ilde yoğunlaşacak.

MHP 16 ile ağırlık verecek
MHP 16 ile ağırlık verecek
GİRİŞ 16.04.2015 11:29 GÜNCELLEME 16.04.2015 11:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcılarından oluşan komisyon, 2011'de yapılan genel seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Son genel seçimde MHP'nin az oy farkla milletvekili çıkartamadığı ve 1 milletvekili daha çıkarmaya yakın olduğu illeri inceleyen komisyon, bu kapsamda olan 15 ili tespit etti.

Buna göre, Meclis'teki sandalye sayısını artırmayı amaçlayan MHP, seçim kampanyasında, Aksaray, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Ordu'ya özel önem verecek.

MHP, 2011 genel seçiminde Aksaray, Bolu, Burdur, Gümüşhane, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Nevşehir, Niğde ve Ordu'da az oy farkla hiç milletvekili çıkaramamıştı. Kayseri'de 2. milletvekilini ve Bursa, İstanbul 1. bölge ile Mersin'de ise üçüncü milletvekilliklerini az oyla kaçırmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Seçim kampanyası boyunca genel merkez olarak bu illere özel ihtimam göstereceğiz. O illerde çalışmalara maddi ve manevi takviye yapılacak. Bu illerimize adaylarımızı seçerek gönderdik. Genel başkan yardımcılarımız da seçim kampanyası süresince bu illerde çalışmalara katılacak. Ayrıca Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin miting programında, bu illerin mutlaka yer alması planlanıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ali kozak 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp nin iktidara gelebilmesi icin bu secimdrn sonra bahceli ve rkibinin gitmesi grrkli dyorum. Oyum Milli Ittifak olusumu Bbp Sp ye. Saadet
    Cevapla
  • Sema asena 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın behçeli, ittifak yapsaydın 130 vekilin olacaktı. şimdi 50 de kalacaksın. ssen 16 vekil için şimdi kapı kapı partilileri dolaştır ama 2 milyon oy Saadet ve Büyük birlikten gelecekti. meclise gireyimde ne olursa olsun gibi davrandın. bizde oyle yapacağız. zaten meclise giriyorsun. BBP ile SAADET te meclise girsin diye oylarım MİLLİ İTTİFAKA
    Cevapla
  • kenan tepeli Mhp ye oy moy yok 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP YE OY YOK. OYLARIMIZ SP+BBP MİLLİ İTTİFAKINA. mhp üst yönetimi iktidar ortağı ve iktidar olmaktan kaçıyor. Mhp li ve ülkücü ocaklı insanlar bir oy için kapı kapı dolaşsın, mhp üst yönetimide BBP ve SP ile ittifaktan gelecek olan hazır gelen 2.000.000 oyu istemesin. 2011 seçimlerinde mhp 20 vekilini 20 bin oyla kaybetti. 2.000.000 oy ile kaç vekil daha çıkardı. mhp seçimlerde yüzde on üç oy alır. 12 alsa nolur 16 alsa nolur. şimdi 52 vekili var. 70 olunca veya 55 olunca biey değişmez. MHP SP BBP ittifakı olsaydı % 25 oy alırdr 150 millet vekili olur. buda mhp yi iktidar ortağı ederdi. mhp üst yonetimi kaçtı. mhp ye oy vermeyeceğiz. oyumuzu BBP +SP ittifakına vermeceğiz.
    Cevapla
  • Fransız Olma 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP hangi doğu / güneydoğu iline önem veriyor? Hangisine gidiyor? Ondan sonra utanmadan Hükümeti bölücülükle itham ediyor. EYYY MHP ve KENDİNİ ÜLKÜCÜ ZANNEDENLER: Biliyor musunuz, Diyarbakır'da bu vatanın toprağı. Hakkari'de, Mardin'de... Hadi gidin birazda oralarda siyaset yapın gidin birazda oralarda bayrak sallayın. Yoksa oraları ayırdınız mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti