YSK'dan CHP'li Sertel'in adaylığına veto

YSK, CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti.

YSK'dan CHP'li Sertel'in adaylığına veto
YSK'dan CHP'li Sertel'in adaylığına veto
GİRİŞ 18.04.2015 12:34 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YSK, CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel'in adaylığını Basın İlan Kurumu Yönetimi'nde olduğu gerekçesi ile iptal etti.

Sertel'in Basın İlan Kurumu'nun 27'inci dönem Genel Kurul üyesi olduğu ve kamu görevinden istifa etmediği için aday olamayacağını öne süren Ozan Çelik ve Levent Ünal isimli partililer, İl Seçim Kurulu'na dilekçe ile itirazda bulundu.

İtirazda Sertel'in 26 Şubat'ta yapılan 28. dönem genel kurul toplantısına kadar bu göreve devam ettiği, Sertel'in toplantıya katıldığı, genel kurulun görev ve yetkilerinin toplantıda düzenlendiği ayrıca kurulun ticari yetkileri olduğu, bir yönetim ve kamu görevi ifa ettiği, kurul üyelerinin huzur hakkı aldıkları belirtilirken, Sertel'in Basın İlan Kurumu'ndaki görevleri nedeniyle gelir elde ettiği, bu nedenle önseçim sürecinde adil ve eşit bir yarış olmadığı iddialarına yer verildi.

Sertel'in görevlerinden belirtilen süre geçtikten sonra istifa ettiğinin öne sürüldüğü dilekçede, "Yüksek Seçim Kurulu'nun 05/01/2015 tarihli 6 sayılı kararı ve 2389 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nun 18. Maddesi gereği milletvekili adayı olmak için 10 Şubat 2015 saat 17:00'ye kadar kamu görevinden istifa etmeyen Atilla Sertel'in adaylık sıfatına haiz olmadığından adaylığının ve aday olduğuna dair mazbatanın iptalini talep ederim" ifadelerine yer verildi.

İtiraz dilekçesinde kanıt olarak basında çıkan bazı haber ve yazılar dışında, Basın İlan Kurumu'nun internet sitesindeki bazı bilgiler sunuldu. İl seçim kuruluna verilen dilekçe görüşülerek karara bağlandı. Kararda itirazın İl Seçim Kurulu'nun değerlendirme yetkisinde olmadığı belirtilerek konunun Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildiği bildirildi. YSK da itirazı kabul etti.

Listedeki sıralar değişti ve yeni bir isim girdi

Sertel'in adaylığının düşmesinin ardından İzmir 2. bölgede CHP aday listesi de değişti. CHP milletvekili adaylarının 1, 3 ve 5. sıraları hariç ön seçimle belirlendiği bu seçim çevresinde, geçici listede 7. sıradan itibaren mevcut adaylar bir üst sıraya çıkacak ve ön seçimi 11. sırada tamamlayan Nevzat Kavalar, listeye 13. sıradan milletvekili adayı olarak girecek.

 

YORUMLAR 1
  • ZAFER 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olun kendi kurduğunuz tuzağa düşün
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer