HDP'ye silahlı saldırıya ilk tepki!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

HDP'ye silahlı saldırıya ilk tepki!
HDP'ye silahlı saldırıya ilk tepki!
GİRİŞ 18.04.2015 14:47 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:22

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesiyle ilgili, "Bunu kınıyorum, silah provokasyon demektir. Seçim süreçlerinde kirli birtakım eller devreye girerler, provokasyon çıkarmaya çalışırlar, gerilimi artırmaya çalışırlar. Terör kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun hedefine bakmadan, kaynağına bakmadan hep kınarız, lanet ederiz" dedi.

Akdoğan, Necip Fazıl Konferans Salonu'ndaki, Akyurt İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin yeni bir seçim sürecine girdiğine işaret ederek, bu seçimin çok büyük bir önem ve anlam taşıdığını söyledi.

Çözüm Süreci'nin, AK Partinin temel politikalarından birisi olduğuna dikkati çeken Akdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Herkes Doğu'yu terk etti, gidemiyorlar, siyaset yapamıyorlar, oradaki insana söyleyecek sözleri yok, ortaya bir politika koyamamışlar. Hep yanlış reçeteler uygulanmış, sorun büyümüş bir beka meselesi haline gelmiş. Biz Çözüm Süreci'ni başlattık, birleri diyor ki, 'Türkiye'yi bölüyorlar.' Kim bölüyor arkadaş, bölen sensin. Sen Hakkari'ye gidebiliyor musun, Şırnak'ta siyaset yapabiliyor musun, Van'da bayrağını dalgalandırabiliyor musun? Oralarda siyaset yapan biziz, bayrak dalgalandıran biziz, oranın insanını kucaklayan biziz. Hem Edirne'deki insana söyleyecek sözümüz var hem Şırnak'taki insana söyleyecek sözümüz var. Bütünlük böyle sağlanır, kardeşlik hukuku böyle gelişir. Sen, zihninde bölmüşsün, oraya gidemiyorsun, siyaset yapamıyorsun, bu yüzden AK Parti Türkiye'nin birlik bütünlüğünün sigortasıdır, teminatıdır."

Akdoğan, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesiyle ilgili olarak da "Bunu kınıyorum, silah provokasyon demektir. Seçim süreçlerinde kirli birtakım eller devreye girerler, provokasyon çıkarmaya çalışırlar, gerilimi artırmaya çalışırlar. Ama terör kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun hedefine bakmadan, kaynağına bakmadan hep kınarız, lanet ederiz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...