Berat Albayrak: İlk ve tek ülke biziz

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, AK Parti denildiği zaman akla gelen en önemli hususu anlattı.

Berat Albayrak: İlk ve tek ülke biziz
Berat Albayrak: İlk ve tek ülke biziz
GİRİŞ 18.04.2015 14:59 GÜNCELLEME 18.04.2015 17:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, AK Parti denildiği zaman akla gelen en önemli hususun, güven ve istikrar olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde de AK Parti bu istikrar ve güvenin Türkiye'de ana dinamiği olmaya devam edecek" dedi.

Albayrak, seçim çalışmaları kapsamında, Üsküdar Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. 

İLK VE TEK ÜLKE BİZİZ

Çok büyük kırılmaların, mezhepsel gerginlik ve savaşların, ekonomik ve siyasi anlamda krizlerin olduğu bir coğrafyada yaşanıldığını ifade eden Albayrak, "Bu coğrafyada, bu bölgede, siyasi istikrarı, ekonomisi, istihdama dayalı yatırım potansiyeli ile güven telkin eden ilk ve tek ülke biziz" diye konuştu.

"Bu kadar sancılı bir uluslararası konjonktürde Türkiye'de güven ve istikrarın devamı elzemdir, hayatidir" diyen Albayrak, konuşmasında başkanlık sistemine de değindi.

AK Parti milletvekili adayı Berat Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni Anayasa, Yeni Türkiye diyoruz. Aslında farkında olmadan bu değişim sürecinin içindeyiz ve beraber yaşıyoruz. 12 yıllık bu süreçte yaşananlar, aslında Türkiye'nin ne kadar değiştiğine işaret etmektedir. Bugün geldiğimiz nokta, bu kavşak noktası, yeni Türkiye, yeni Anayasa, başkanlık sistemi tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Türkiye'de kişilerle müsemma, kişilerle değişkenlik gösteren bir sistemden öte kurumsal bir yapı ve sistem, güven ve istikrarın devam etmesi için kurumlar üzerinde bir değişikliğe ihtiyaç var. Türkiye'nin 60-70 ve 90'lardaki gibi patinaj çektiği, gücünü, parasını heba ettiği dönemlere dönmemesi için hem demokratik hakların, özgürlüklerin güçlenmesi için hem de sistemsel işleyişi zorlaştıran birçok handikapın giderilmesi açısından yeni anayasa ve başkanlık çok önemlidir. Bunu birçok noktada altını çizerek söylüyorum. Burada hepimize iş düşüyor.

 "Sorunlar büyük ölçüde aşıldı"

Çözüm sürecine değinen Albayrak, bu süreçle ilgili farklı tepkiler geldiğini söyledi. Berat Albayrak, 28 Şubat dönemine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Biz erkekler olarak bunun sıkıntısını çok çekmedik. Hanım arkadaşlarımız daha derinden yaşadılar bu sıkıntıları. Biz en fazla meydanlarda özgürlük için üniversite yıllarında bağırıyorduk, eylemler yapıyorduk o kadar. Ama hanım kardeşlerimiz ciddi bir sistemik ayrımcılığa uğradılar, çok zulüm gördüler. Çok sıkıntı çektiler. Dik durdular. Bugün özgürlükler noktasında gelinen nokta ortada. Bu kazanımların elde edilmesi milleti ile aynı dili konuşan bir iktidar ile mümkün oldu. 

Ülkemizde yakın tarihte sadece dini yaşayışından ötürü değil, etnik kökeni sebebiyle de zulüm gören insanlar oldu. Bugün gelinen noktada AK Parti öncülüğünde yürütülen asrın kardeşlik projesi sonucunda bu sorunlar büyük ölçüde aşıldı. Birlik ve beraberlik noktasında, tek, yek vücut güçlü bir Türkiye noktasında çok büyük mesafeler katedildi."

"Çok daha güçlü bir Türkiye'ye..."

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, ekonomi alanında Türkiye'nin önemli mesafe katettiğine dikkati çekti.

Albayrak, "Çok yakın bir dostum, 'Türkiye 28 Şubat'ta, demokrasi, özgürlük ve yasaklar problemi yaşarken, esas hikayenin cüzdanları toplama operasyonu olduğundan bahsetti.' Türkiye'de 28 Şubat döneminde, finansal ve ekonomik alanda baktığımızda, 250-300 milyar dolar, buhar oldu. Hepimizin parası. Batık bankalar üzerinde faizlerin artması, rant ekonomisinin gelişmesi, ülkenin borç yığınının artması bu krizleri yaşattı" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin "belki de gelmiş geçmiş dünya tarihinin en büyük krizinden" güçlü bir şekilde çıktığını anlatan Albayrak, "Sırf 2009'dan bugüne kadar milyonlarca kişiye istihdam oluşturulmuştur. Bu basit bir olay değildir. Komşusu hapşırdığında hasta olan bir Türkiye'den, bugün ekonomik ve siyasi olarak çok daha güçlü bir Türkiye'ye. Mimarı tabiki sizler, bugünkü siyasi iktidarın dik duruşu ve yoğun bir şekilde çalışarak Türkiye'yi bu noktaya getirme arzusu ve aşkıdır" ifadelerini kullandı. 

 "Son 13 yılda ekonomi dörde katlandı"

 Türkiye'nin ekonomisinin son yıllarda önemli gelişme gösterdiğini dile getiren Albayrak, "Son 15 yıldır kapımızdan savaş eksik oluyor mu? Yok. Terör eksik oluyor mu? Yok. Ekonomik kriz eksik oluyor mu? Yok. Buna rağmen Türkiye son 13 yıldır AK Parti iktidarında ekonomisini dörde katladı" dedi. 

YORUMLAR 19
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    he babam he!
    Cevapla
  • ne fark 8 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ülkeden bahsediyorsunuz?
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşimizi dikkatle takip ediyorum. Bilgisi ve herşeyden önce de terbiyesi ve kişiliği ile her makamı doldurabilecek, her sorumluluğun altından kalkabilecek bir insan. liyakat, liyakat. Kimin hısmıdır, bunun hiçbir önemi olmamalı.
    Cevapla
  • şenol 8 yıl önce Şikayet Et
    saadet-bbp bu sefer
    Cevapla
  • (78)YILI (AKINCI) 8 yıl önce Şikayet Et
    albayrak ekonomi bakanı olunca türk ekonomisi rahatlayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer