Van'da adaylara taşlı ve yumurtalı saldırı

Van'da adaylar, parti otobüsünün şehir merkezinden geçişi sırasında kimliği belirsiz kişiler tarafından yumurtalı ve taşlı saldırıya uğradı.

Van'da adaylara taşlı ve yumurtalı saldırı
Van'da adaylara taşlı ve yumurtalı saldırı
GİRİŞ 18.04.2015 16:20 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Ankara'dan Van'a gelen adaylar Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ ve Nizamettin Ağar, Ferit Melen Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı.

Konvoy halinde parti otobüsüyle şehir merkezine gelen adaylar, Kazım Karabekir Caddesi'nde bir grubun yumurta ve taşlı saldırısına uğradı.

Otobüs camlarının taşlarla kırıldığı olayda, yaralanan olmadı.

Daha sonra il başkanlığı önündeki tanıtım mitingine katılan adaylar, partilileri selamladı.

AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, burada yaptığı konuşmada, Ankara'dan Van'a, genel merkezlerinin üzerlerine yüklediği büyük sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirme heyecanı ile geldiklerini ancak her seçim döneminde yaşanan saldırıların bu dönemde de başlatıldığını ifade etti.

Bölgede barış ve kardeşlik temelinde tüm siyasilerle el ele vererek hizmet üretmek istediklerini aktaran Kayatürk, şöyle konuştu:

"Van'ın merkezine sevgi, heyecan ve coşkuyla girdiğimizde yine terbiyesizliklerle karşılaştık. Yine yumurta attılar. Yumurta atmak edepli olmasa bile, medeni bir protesto şeklidir. Sonra peşinden baktık ki, bunların bir damarında problem, sıkıntı var. Bunlar bu taşları ellerine alıp birilerinin kafasına atmadan rahat edemiyorlar. O taşı attılar, camlarımızı kırdılar ve arkadaşlarımıza saldırdılar. Allah aşkına biz bu insanlarla nasıl götüreceğiz bu işi. Bu mu insanlık, bu mu demokrasi. Kurdukları her partinin başına 'demokrasi', parti ismi içerisine mutlaka 'barış' getirecekler, sonra da bunları yapacaklar. Bunların barışıyla problemi var."

Konuşması sırasında otobüste bulunan partililerin, kendilerine atılan taşları sahneye bırakması üzerine Kayatürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun istedik. Sizin kadın kolları il başkanınızın ve bir parçanız olan eşinizin olduğu cama, kocaman taşlar geliyor. Bu camlar paramparça ediliyorsa, sizin de elbette ruh halinizde bir değişiklik olacaktır. Dolayısıyla bunlar Van'a yakışmıyor, bunların yapılmaması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı, belediye başkanları, buradaki insanlar, iş yerlerine molotof kokteylleriyle saldırılsın, camları kırılsın diye sizi seçmedi. İnsanlar burada hizmet için sizi seçti. İnsanlar burada, molotof, taş, kriz, karışıklık istemiyor. İnsanlar sizden hizmet istiyor. Birilerinin artık çıkıp bu HDP'ye bir şey söylemesi lazım. Bu nedir Allah aşkına. Daha bugün bismillah dedik, camlarımız kırıldı. Allah'ın izniyle 8 Haziran'da halk cevabını fazlasıyla verecektir."

Konuşmaların ardından adaylar, il başkanlığına geçerek, toplantı salonunda il ve ilçe yönetimi ile partililerle seçim çalışmaları hakkında görüştü.

YORUMLAR 13
  • Asim 8 yıl önce Şikayet Et
    Yani Bumu Demokrasi Yaziklar olsun
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    kime iyilik yaparsan karşılığı bu işte bunlar böyle tek öğrendikler şey zorbalık bunlara 10 tane van yapsanda bunlar böyle Allah kimseyi nankör etmesin
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki tepki HDP lilerin tepkisi değildir. Burada gösterilen tepki AKP nin bu bölgede kazanabilme şansı yüksek olan adaylar yerine isimleri pek te bilinmeyen adayların gösterilmesidir. Buradaki tepki AKP nin VAN'ı gözden çıkardına olan inancın VAN'ın yerli halkı olan türkmen ve Acemlerin tepkisidir. Vanda HDP nin ekmeğine yağ sürülmüştür.
    Cevapla
  • cetin 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimliği belli Kameralar açık pkk yandaşları artık açı açık her pisliği yapıyorlar kimsede birşey yapamıyor vatandaş korkudan ses çıkaramıyor ses çıkarırsa molotof ile herşeyini yakarlar
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    vanda deprem sonrası tüm gücünü kullanan bu devlete bunu yapanlar nankördür. haindir
    Cevapla
  • van 8 yıl önce Şikayet Et
    valla kardes bende kürdüm vanı eskıden cok severdım ne olduysa depremden sonra oldu ne kadar hılebaz tefeci varsa depremı fırsat bılıp vanda ucuz arsa alıp doldu tastı ozellıkle hakkarı ve sırnak dıyarbakırdan sımdı gel vanı gor tam terör sehrıne donmus eskıden van boyle degıldı cok dgıstı cokkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar