Erdoğan'dan Ermenistan'a çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'dan Ermenistan'a çağrı
Erdoğan'dan Ermenistan'a çağrı
GİRİŞ 18.04.2015 18:00 GÜNCELLEME 18.04.2015 18:37
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Az önce gelirken Körfez köprüsünü şöyle bir inceledim. Dedim ki rabbim sana hamd olsun. Bu günleri de gördük. Ne demiştik yol medeniyettir. Başbakanlığım döneminde her fırsatta Kocaeli'ne geldim, sizlerle hasret giderdim. Türkiye muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıyor, çıkacak.

AP'YE SERT TEPKİ

- Papa daha yaptığı yanlışı düzeltmeden bu defa AP benzer hezeyanları sergilemeye başladı. AP böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar. 

- Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi.

- Bizim Ermenilere karşı bir düşmanlığımız olsa bizim ülkemizde 40 bin Ermeni burada nasıl yaşardı. Gidin Samatya semtine bakın nasıl iç içe yaşıyoruz. Bu vatandaşlarımız özgürce yaşıyor, eğitim görüyor tüm haklardan eksiksiz yararlanıyorlar.

ERMENİSTAN'A KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

- Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak. Elinizdeki belgeleri, dokumanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan bu kadar hizmet yaptın,memleketin üzerindeki ölü toprağını attın Allah razı olsun senden.Bide yapmışken artık TÜRK devletleriyle birlik kursak,büyük bir ordu kursak ortak tozunu attırsak ortalığın...Kimse yan bakamaz Allahın izniyle.Ermeniler bırak soykırımı nefes aldıgına şükrederler..
    Cevapla
  • bülent 8 yıl önce Şikayet Et
    zamanında ermenistana dostane yaklaştınız da ne oldu.taviz vermemek gerekir
    Cevapla
  • ZAFER 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara kapı açma uzun adam bunlar haindir
    Cevapla
  • harbi 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı yedi düvele bu zihniyetle hükmetti bu zihniyet aynı zamanda islami zihniyet sen bu milletin başına Rabbimin bir lütfusun uzun adam yolun yolumuzdur Rabbim yolunu açık etsin sen var olki Ümmeti Muhammed senden cesaret alsın
    Cevapla
  • Mehmet SÜLEYMANOĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah o kapısında beklediğimiz,minnet ettiğimiz!!! Avrupa 5-10 sene sonra bizden himmet bekleyecek...
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    inşALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?