Kılıçdaroğlu: Darbe anayasalarını kaldıracağız

CHP'nin seçim bildirgesini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, darbe anayasalarının tamamen kalkacağını söyledi

GİRİŞ 19.04.2015 11:39 GÜNCELLEME 19.04.2015 13:42
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan Yeni Anayasa vaadi, CHP'nin de seçim bildirgesine girdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'ün mirası olan darbe yasalarını tümüyle ortadan kaldıracağız, sözünü verdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu, hakimler kurulu, savcılar kurulu olarak ikiye ayıracağız, ayrı bütçeleri olacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın kurulu etkilemesini kaldıracağız. Avukatları ve savcıları, iddia makamı ile savunmayı aynı düzlemde karşılıklı oturtacağız, eşitleyeceğiz. Darbe yasalarını tümüyle ortadan kaldıracağız" açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Hep birlikte yaşanabilir bir Türkiye kuracağız. Türkiye gelir bölüşümünü adaletli sağlamıyor. huzur ve barış için yaşamak istiyoruz.

- Ortada karamsar bir tablo olduğunu biliyorum. Bizim hedefimiz yaşanacak bir Türkiye'yi kurma hedefidir. Dünya'da gelişmişlik endeksinde ilk 20'de olacağız. İnsanımız, siyasal kültürümüz var mı? var. Hepsini yapacağız. 

DARBE ANAYASALARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

- Sözümüz söz Türkiye'ye yeni bir siyasi kültür getireceğiz. Siyaset zenginleşme aracı değil, yaşanabilir bir ülkeyi kurmak için kullanacağız. Siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Darbe yasalarını tümüyle ortadan kaldıracağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Yüzde 10 seçim barajını ortadan kaldıracağız. Milletin vekillerini millet kendisini seçecek. Lider sultasına son vereceğiz.

KÜRT SORUNUN BİZ ÇÖZERİZ

- Kürt sorunu çözülmek zorunda olan bir sorundur. Kürt sorununu çözerse CHP çözer. Başka bir irade çözemez.Çünkü samimi ve dürüst olacaksın, gizli ajandan olmayacak. millete hesap vermeyeceğin angajmana girmeyeceksin ve TBMM'ye bilgi vereceksin.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİ

- Ülkemizin uluslararası bir alanda ciddi bir rekabet gücüne kavuşması gerekiyor, ekonomik olarak güçlenmesi gerekiyor.

DARBE ÜRÜNÜNÜ KALDIRACAĞIZ

- Üniversiteler üzerindeki baskı ve vesayeti kaldıracağız. Darbe ürünü olan YÖK'ü kesinlikle kaldıracağız.

İŞSİZ EVLAT VERGİSİ

- İşsiz evlat vergisi diye bir şey duydunuz mu? Bu geldi... Diyorlar ki işsiz çocuğun için sigorta primi ödeyeceksin, yoksa sağlık hizmeti vermeyiz.

BURASI AFRİKA ÜLKESİ Mİ?

- Namus sözü veriyorum. 4 yılda Türkiye'de yoksul kalmayacak. 17 milyon yoksulumuz var. Hiçbir ailenin geliri 720 lira altında olmayacak. Burası Afrika ülkesi mi? Üreten ve onurlu olan Türkiye'yi ayağa kaldıracağız.

360 TL FATURA DESTEĞİ

-Hanelere, 360 TL’ye kadar kira ve fatura desteği sağlanacak. Sosyal destekler iki katına çıkacak, yardım çeşitleri artacak.5 milyon yurttaş sosyal yardım kapsamına alınacak. Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Yoksul yetişkinlere 240 TL’ye kadar muhtaçlık desteği verilecek.

16 MİLYON KİŞİYE NAKİT PARA

- Engellilere, 400 ile 600 TL arasına destek sağlanacak. 16, 7 milyon kişi ve 3.75 haneye sosyal destek sağlanacak. Kadınlara 400 TL kreş desteği gelecek. 3,2 milyon yurttaş ücretsiz Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak.

ASKERE, YAŞLIYA 1500 TL DESTEK

- Askerdeki gençlere, 360 TL destek sağlanacak. Yaşlılara üç ayda bir 900 TL yaşlılık desteği verilecek. Çocuk destekleri gebelikle birlikte başlayacak.

ÖĞRENCİLERE ARAÇ-GEREÇ

- Aile sigortası ödemeleri kadınların hesabına yatırılacak. Öğrencilere her ders yılı başında eğitim araç gereç desteği verilecek. Kronik hastalığı bulunan vatandaşlara ‘engelli desteği’ düzeyinde, destek sağlanacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 69
  • vaybe 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar cem uzanıda geçti...
    Cevapla
  • alihaydar 8 yıl önce Şikayet Et
    kim inanır her zaman darbeci yanlısı olmuş şimdi seçim zamanı demokrat kesiliyor evvel iyalan sonu yalan kendi bile inanmıyor
    Cevapla
  • Komik olamıyorsun 8 yıl önce Şikayet Et
    İnanan varsa bir adım öne çıksın.
    Cevapla
  • haaahhhaaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu secmeni cocukmu saniyorsunuz, Cikolata verecekmisiniz, bebeklere bez, Cocuklara cikolata ve piskevit, Kiz cocuklarina oyuncak bebek mi vereceksiniz ... cok sabit ve hicmi inandirici degil, namus slzü, ya sen kimsin kime namus sözü veriyorsunuz .. politikacimisin, yöneticimisin baskanmisin , sokak arasi siyasetcimisiniz ... belli degil, chp yi iyice bitirdin valllahi ... siz böyle devam edin akp nin oyu kesin 70 bulur
    Cevapla
  • tırtıl 8 yıl önce Şikayet Et
    ağustos böceği ve karıncanın hikayesi anlattıkları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı