Demirtaş'ın Ermeni lobisiyle flörtü belgelendi

Ermenilerin yalanına çanak tutan HDP’li Demirtaş’ın, diasporayla flörtü belgelendi. Demirtaş, 2 yıl önce ABD'de Ermeni lobisiyle görüşmüş.

Demirtaş'ın Ermeni lobisiyle flörtü belgelendi
Demirtaş'ın Ermeni lobisiyle flörtü belgelendi
GİRİŞ 21.04.2015 08:28 GÜNCELLEME 21.04.2015 09:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ermenistan haritası önünde poz veren Demirtaş'la, Ulusal Ermeni Komitesi Başkanı Hamparian’ın arasından su sızmıyor.

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, sözde "soykırım" konusunda tepki toplayan açıklaması, "soykırım" yalanını giderek tırmandıran Ermeni diasporasının ekmeğine adeta yağ sürdü. Diasporanın çatı kuruluşu konumundaki ABD Ulusal Ermeni Komitesi'nin (ANCA) Başkanı Aram Hamparian, HDP lideri Demirtaş’ın açıklamalarını anında değerlendirdi ve Twitter'dan paylaştığı mesajında "Demirtaş, 1915 Ermeni olaylarını hiç tereddüt etmeden soykırım olarak niteledi" ifadesini kullandı.

2013’TE ABD'DE GÖRÜŞTÜLER

Papa Francis'in konuşması ve Avrupa Parlamentosu'nun (AP) sözde "soykırım" kararının tartışıldığı bir süreçte, Demirtaş ile Hamparian arasında yaşanan dikkat çekici bu paslaşmanın perde arkasından, 2013 yılının Kasım ayında ABD'de gerçekleşen bir buluşma çıktı. Ermeni Komitesi'ne adeta gol pası veren Selahattin Demirtaş'ın, Aram Hamparian ile "flörtü", iki yıl öncesine dayanıyor. HDP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile birlikte 2013'te ABD'ye giden Demirtaş, kapalı kapılar ardında Ermeni lobisiyle buluşmuştu.

ERMENİ KOMİTESİ AĞIRLADI

Diasporanın aşırı ucu Taşnak örgütüyle gerçekleşen görüşme, ABD Ulusal Ermeni Komitesi ANCA'nın Washington Ofisi'nde yapılmış ve ANCA Başkanı Aram Hamparian ile Komite üyelerinden Ani Haroian da bu buluşmaya katılmıştı. Demirtaş ve Gür o toplantının ardından görüşmenin içeriğine ilişkin hiçbir açıklama yapmamış, Ermeni tarafı ise görüşmeye ilişkin, "Türkiye'de Kürt, PKK ve Ermeni halklarının işbirliği konuşuldu" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Papa'yı haklı bulmuştu

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Papa Francis'in sözlerine Türkiye genelinde yükselen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Hükümetin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hakikatleri araştırma konusunda hareket etmesi lazım. Papa bir şey söylüyor, çocukça tepki veriyorlar. İnsan anlamakta zorlanıyor" demişti. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 12
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    At izinin it izine karıştığı günlerde iyice gerçekleri görelim artık Diyarbakır mutluysa DEMİRTAŞ karanlık güçler mutsuz. 40 yıldır PKK ile uyuşturdukları bu beynin yavaş yavaş kendine gelmesi onları çıldırtıyor. Erdoğan'ın Davos'ta aslında Natenyahu'ya değil bütün Batı’ya rest çektiğini ve Batı’ya karşı Şark’ın son savaş pimini çektiğini çok iyi biliyorlar. Şarkta yüz yıldır AYI diye oynattıkları İran’ın da artık seyircileri etkilemediğinin farkındalar. Bu yüzden HDP eş başkanı DEMİRTAŞ üzerinden asla başkan olamayacaksın mesajı göndermeye devam ediyorlar !
    Cevapla
  • yok isim misim 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bu vatandaşın "Erdoğan'ın Davos'ta aslında Natenyahu'ya değil bütün Batı’ya rest çektiğini..." şeklindeki yorumunu birkaç haberde gördüm. ilkinde dalgınlığına gelmiştir dedim. baktım yine aynı devam ediyor. biri şuna sözkonusu kişinin Netanyahu değil, Peres olduğunu söylesin, ağalar...
    Cevapla
  • seref 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirtasin sozlerinden soykirim vardir anlami cikaramadim. Diyelimki var dedi ne olacakki. Türkiye de yasayan ama bu ulkeyi sevmeyen hatta dusmanlik besleyen birisi demirtas.bunu turk halki anlar.diger taraftan uluslararası camiada da baglayiciligi yoktur.demirtas in icindeki turklere nefret duygusu bunlari yaptiracaksa unutmasinki kurtlerin ezici cogunlugunun antipatisini kazanacaktir
    Cevapla
  • samsun 9 yıl önce Şikayet Et
    2013 belgesı2015 de cıkarsa adama sorarlar hayırdır
    Cevapla
  • kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hakikatleri araştırma konusunda hareket etmesi lazım. Papa bir şey söylüyor, çocukça tepki veriyorlar. İnsan anlamakta zorlanıyor. Sözü neden ermeni soykırımı vardır şeklinde sunuluyor anlamadım. Adam doğru söylüyor. AP bir karar alıyor. Senin ülke olarak soykırım yoktur demekten başka bi çalışman olmayacak mı. Kıbrıs harekatından sonra yapılan ambargoda ülke olarak ne yaptık. bir lokma ekmeğe muhtaç olduğumuz zamanlarda bir türk dünyaya bedel sözünü tencereye koyup pişiririz belki. Ya da bize sempati duyan bir ülkeden yardım alırız. tabi öyle bir ülke kaldıysa (Azerbaycan dahil)
    Cevapla
  • SADE 9 yıl önce Şikayet Et
    ergenekon bitti paralel bitti şimdi sıra selahattin de ama halk sizin gibi düşünmeyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!